Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Szegeden járt az Énekes madár

Mórahalom – Április elején Tamási Áron Énekes madár című darabját adtuk elő a kisszínházban – meséli Lázár János, a mórahalmi színtársulat vezetője az utolsó előadásukról.
Jelenet az Énekes madár című darabból
Jelenet az Énekes madár című darabból
Az amatőrökből álló csapat immár 12 éves, a tagok mind a homokháti kisváros környékéről járnak próbálni. – Mindenkinek van valamilyen mórahalmi kötődése, én például itt születtem. Jelenleg Öttömösön élek, és Zsombón tanítok – meséli a vezető. Ahogy neki, mindenki másnak is van civil foglalkozása. Színházazni hobbiból, szabadidejükben járnak, sokszor a szabadságuk árán is. A társulat 23 főből és jelenleg 11 színészből áll. Legfiatalabb tagjuk 18, a legidősebb 65 éves. Hetente kétszer próbálnak, de az előadás előtti héten akár napi 5-8 órát is gyakorolnak, természetesen munkaidő után.

– Kuriózumnak számít, hogy műkedvelő társulatként felléphettünk a kisszínházban, egyébként mindig Mórahalmon adunk elő az Aranyszöm Rendezvényházban – mondja Lázár János, aki jelenleg rendezője, vezetője és színésze is a csapatnak.

A mórahalmi színtársulat Szegeden. Fotók: DM/DV
A mórahalmi színtársulat Szegeden. Fotók: DM/DV


Olvasóink írták

  • 1. csupaszpisztoly 2013. április 24. 14:31
    „Sajnos nem láttam ezt az előadást. Mórahalmon az Aranyszömben sok színdarabjukat megnéztem, most csak az Ida regénye, a Liliomfi és a Nem élhetek muzsikaszó nélkül jut eszembe. Nagyon tetszik a munkájuk, a lelkesedésük. Örülök hogy vannak, és remélem, sokáig lesznek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jiri Menzel is díjazta a szegedi stúdió filmjét

Amatőr nemzetközi filmversenyen aratott sikert egy apró szegedi stúdió. Erlauer Balázsék 94 induló közül kapták meg a fesztivál hazai fődíját. Tovább olvasom