Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Szegeden készülnek a Herz termékek

Szeged - Fél évvel azt követően, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Bonafarm Zrt.-nek a Herz Szalámigyár Zrt. megvásárlását, újra kaphatók a Herz termékek, bár ezeket a Pick szegedi gyárában állítják elő - közölte a Bonafarm.
A GVH idén márciusban engedélyezte, hogy a Csányi Sándor cégcsoportjához tartozó Bonafarm Zrt. 100 százalékos közvetlen irányítást szerezzen a felszámolás alatt álló Herz Szalámigyár Zrt.-ben. Így a vevőé lettek a Herz vagyoni értékű jogai, ingóságai, készletei és az ingatlanai is.

A korábban a budapesti Gubacsi úton működött 128 éves múltú Herz eszközeinek egy része Szegedre került, és ezeken is készül a 9 új termék.

A Bonafarm Zrt. 2009. december 1-én vásárolta meg a felszámolás alatt álló Herz Zrt.-t, de az ügyletet jóvá kellett hagynia a GVH-nak. A hivatal a versenytörvény alapján engedélyezte a fúziót a takarmány előállítással és állattenyésztéssel foglalkozó Bonafarm Zrt. és a Herz Szalámigyár Zrt. között. A versenyhatóság megállapítása szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon, a felvásárlásból nem következik gazdasági erőfölény kialakulása vagy megerősödése.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
  • 35. kusz 2010. szeptember 10. 23:38
    „a SPAR csipos szalamijat a Pick gyartja”
  • 34. flexsnake 2010. szeptember 03. 12:42
    „a pick egy harmadrangú dolog a Herz külföldön is elismert márka volt, amig a Picket nem merték kitenni a boltosok. A pick csak név, semmi több.”
  • 33. p79 2010. szeptember 02. 21:16
    „rattacha!

    Most olvasom csak, hogy Te a SPAR kolbászt említetted (a táblázatban is az olvasható). Én viszont a SPAR csípős SZALÁMIRÓL írtam! Annak a gyártója továbbra is ismeretlen...”
  • 32. p79 2010. szeptember 02. 21:11
    „rattacha!

    Nem kamuzom és nem is savanyú a szőlő (egyáltalán mi okom lenne rá?), egyszerűen csak ez a tapasztalat. A SPAR csípős szalámi nekem bejön. Egyébként valóban nem tudtam, hogy a Pick gyártja. Érdekelne, hogy a saját nevükkel fémjelezve ez melyik szalámi lehet (?)...

    Ferrer!

    Köszi, kipróbálom akkor a Maros utcát!”
  • 31. reader 2010. szeptember 02. 20:53
    „Ferrer 2010.09.01. 23:27

    Szerinted! Bár tényleg a szalámijuk még a legkülönb....”
  • 30. Ferrer 2010. szeptember 02. 20:42
    „Az meglehet, hogy régen jobbak voltak a Pickek. Nem igazán tudok hasonlítani, 89-es vagyok :) Az biztos, hogy a MAIAKNÁL én még nem kóstoltam olyat, ami jobb lenne.”
  • 29. Ferrer 2010. szeptember 02. 20:39
    „20. hozzászólás p79
    Ált. a Pick boltban, az üzem oldalában van, Maros utca végén. (lehet, hogy van máshol is)
    Van többféle, nekem a paprikás a kedvencem.
    De vannak a Picknek valóban silány cuccai is, pl. a Szögedi tál nevű csomagolt valami, hát, szerintem azzal csak lerontják a hírnevüket.”
  • 28. Nagy11 2010. szeptember 02. 17:28
    „26.
    Nem csak azért volt jobb a termék, mert régen mindenki fiatalabb volt, hanem más volt az alapanyag minősége.”
  • 27. gróf 2010. szeptember 02. 13:34
    „26!
    Igazad van mert a Hertzet 1994-től már a Pick gyártja! :D”
  • 26. rattacha 2010. szeptember 02. 12:32
    „@p79: Ezt lesd meg-> http://m.blog.hu/bu/buvosszakacs/image/mk/tabla_nagy4.gif
    Azt se tudod, hogy mit beszélsz, csak írsz. Ejnye, hát nem kiderült, hogy kamuzol. Az a finom Spar csípős kolbász, nem Pick gyártmány? De.

    @flexsnake: Javíts ki ha tévednék - de nem tévedek - hogy nem most lesz először, hogy a Pick gyártja a Herz termékeket. Persze biztosan igazad van és régen "jól" gyártotta őket és "finom" volt, most meg "rosszul" gyártja és "nem finom".

    Ismét meg fogom védeni a volt kenyér és szalámi adómat. Igen, ott dolgoztam. Igen jó termékei vannak. Igen, ma is azt veszem. Igen van nála jobb. Házi, esetleg kisüzemi. Nagyüzemi termékből közelébe nincs senki.

    Természetesen meg se fordul a fejembe, hogy azért írnátok ennyi rosszat, mert keserű a szőlő. Egy egyszerű dolgot azért megosztok még veletek. Természetes, hogy régen sokkal jobb volt, mert fiatalok voltatok, erősek és magabiztosak. Most meg...”
  • 25. kusz 2010. szeptember 02. 12:10
    „gumikacsa111: :),de ez sem jo.”
  • 24. gumikacsa111 2010. szeptember 02. 10:59
    „23. hozzászólás kusz 2010.09.02. 10:41

    Persze,hogy nem . Szórópisztoly gyorsabb..”
  • 23. kusz 2010. szeptember 02. 10:41
    „tevedes hogy ecsettel kenik fel a peneszt. en mar csak tudom.”
  • 22. azigazitrebitsch 2010. szeptember 02. 10:13
    „Na tessék,már a Pick is szarrrr!!
    Egyáltalán mi van itt még jó ????
    Fika-fika hátán.
    Ezt is jól el.... a botka (kisbetűvel,mint nemecsek) ,mert a végén úgyis ide lyukadunk ki!”
  • 21. p79 2010. szeptember 02. 09:43
    „Ja, egyébként amiket én említettem, mint alternatíva, azok például magyar cégek. És akkor ide lehet sorolni még a Tóalmási csípős szalámit stb...ezek nekem egyelőre sokkal ízletesebbek, mint a Pick termékei. Szóval megvenném én a Picket is, de a korábbi tapasztalatok alapján én sajnos csak íztelen, szagtalan mócsingokat vásároltam tőlük (a Mangalica kolbásztól kezdve a nemespenészes szalámin át...).”
  • 20. p79 2010. szeptember 02. 09:34
    „Ferrer!

    Te hol szoktad venni a Rákóczi szalámit, és melyiket? Én annak idején hiperben vettem a Rákóczi paprikást (rúd szalámit), de annak se íze, se bűze nem volt. Kíváncsi vagyok, hátha csak rossz helyen vásároltam.”
  • 19. gróf 2010. szeptember 02. 09:19
    „17. hozzászólás Grabowsky 2010.09.02. 09:00

    Konkrétan nem tudom, de szerintem ha új termékeket gyárt egy gyár akkor új munkaerő is kell vagy nem lesz leépítés, a termékhez a gépeket üzemeltetni, karbantartani kell az alapanyagokat, csomagolóanyagot beszerezni, előállítani, megtermelni, reklámozni, szállítani, eladni...mind jelent valakinek újabb megrendelést és munkát.
    Nem több száz főre gondoltam, de ha a mai világban 60 embernek több lesz a munkája, vagy biztosabb lesz akkor már örülni kell neki!”
  • 18. Fuleee 2010. szeptember 02. 09:14
    „Nekem az a véleményem, hogy a Pick szárazárui továbbra is messze a legjobbak az országban, de szerintem Európában is. A házi készítésű szalámikat és kolbászokat pedig nem lehet ebbe a kategóriába sorolni - azért az más, ha az ember saját maga készíti el a kolbászát, mint a tömeggyártás. És valóban utána lehet nézni a Pickes weblapokon, hogy és miként készítik a Téliszalámit. Ebbe szerintem nincs adalékanyag és mesterséges cucc sem és szerintem nem hazugságból írják a 90 napos érlelést. Ezért már megütné a bokáját a cég, ha ilyet kamuzna. Szóval szerintem ez megalapozott...

    A többi termék vonatkozásában bekövetkező minőségromlás a verseny fokozódásával és az emberek pénztelenségével indokolható, szerintem. Ugyanis manapság az az uralkodó fogyasztói magatartás sokszor, hogy nem törődünk a minőséggel és a legolcsóbb kell. S hogy a Pick is tartsa az árversenyt sajnos elképzelhető, hogy nem ugyanazt a legendásan jó minőséget gyártja mint 30-40 éve. De ez szerintem nem egyedi, hanem általános és nem csak Magyarországon hanem a hasonló kaliberű környező országokban is. És ez nem csak a húsiparra jellemző hanem minden élelmiszerre, textíliára és tartós fogyasztási cikkre is...amelynek a forgalmazása során erős a verseny. Ez a kapitalizmus vagy mi fene...???!!!
    Szóval meg kell fizetni a minőséget, mert annak ára van, és nem kell panaszkodni ha olcsó húsnak híg a leve.”
  • 17. Grabowsky 2010. szeptember 02. 09:00
    „Szerinted hány főt vesznek fel pluszban, a meglévő kapacitás eddig se volt kihasználva!”
  • 16. gróf 2010. szeptember 02. 08:43
    „Jól értem ez is munkahely teremtés Szegeden, de nézzük csak a rossz oldalát megint!”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt a felsővezeték miatt késnek a vonatok

Szeged - Szerda délután 2 órakor a Budapest-Szeged vasútvonalon Cegléd és Nyársapát között a nagy… Tovább olvasom