Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Szegeden már akciófilmet álmodtak ˝kompos˝ Jani kimentéséről

Poénnak indult, de rövidesen saját életre kelt a szegedi Szécsényi Dániel videója: a tiszacsegei ember- és kompmentést filmre álmodó fiatal gyorsan előzetest készített a történetnek, ami azóta az internet minden szegletébe eljutott.
Hétfőn a Tisza felső szakaszáról érkezett zajló jég Tiszacsegénél elsodort egy kompot, rajta az éjjeliőrrel. A hajót 500 méteren át sodorta a Tisza, majd a jégtáblák közé szorult. Az éjjeliőrt, az azóta hatalmas népszerűségnek örvendő Janit katonai helikopterrel mentették meg.

A történet sokakat megihletett, köztük egy szegedi videóst is, aki a mémek helyett igazi trailert álmodott a történethez.

- Teljes mértékben poénnak indult. Munkahelyemen találtuk ki a csapattal, hogy milyen vicces lenne készíteni egy ilyen előzetest a történetnek. A gondolatmenet annyiban maradt, én viszont kicsit komolyabban vettem - mesélt az ötlet születéséről Szécsényi Dániel, aki főállásban is videókkal foglalkozik.

Közel se számított ilyen sikerre, a videó feltöltés után saját életre kelt. 2 nap alatt több mint 60 ezren nézték már meg. - Nem posztoltam sehova, csak az eredeti videó alá linkeltem be. Azóta a videó saját útját járja - tette hozzá.

- Otthon a konyhaasztalon mindössze két óráig dolgoztam rajta, miközben a barátnőm vacsorát főzött - szúrta be gyorsan Dániel, amikor arról érdeklődtünk, mennyit foglalkozott a trailerrel.

Ez volt az első ilyen próbálkozása, mint mondta, eddig csak az ötlet volt meg egy-egy témánál, a megvalósításig sosem jutott el, de a mostani videó nagy sikerét látva meglehet, hogy születnek még hasonló klasszikusok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a színházi élet Tápén

Indul a színházi élet Tápén
Havonta többször jelentkezik előadásokkal a tápéi Heller Ödön Művelődési Házban a Színházi Esték Szeged. Az épített nézőtéren az előadás-sorozat alapítója, Korognai Károly rendezésében a Munka köz című produkció nyitja az évadot. Tovább olvasom