Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Szegedi államtitkárok: Becsey Zsolt és Czene Attila

Szeged - Két szegedi van az Orbán-kormány 42 államtitkára között: Czene Attila olimpiai bajnok úszó és Becsey Zsolt korábbi EP-képviselő.
Két szegedi kötődésű államtitkár is dolgozik az új kormányban: Becsey Zsolt a Nemzetgazdasági Minisztériumnál, Czene Attila a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál. Mindkét tárcának 6 államtitkára van, összesen 42-en teljesítenek majd szolgálatot az Orbán-kormányban. Kinevezésüket Sólyom László köztársasági elnöktől vehették át szerdán a Sándor-palotában.

– Megtiszteltetés, hogy az ország érdekében dolgozhatok ebben a struktúrában, ez a munka nem hasonlítható össze egy ötször jobban megfizetett, negyedannyi stresszel járó nemzetközi pozícióval – mondta lapunknak szerda délelőtt Becsey Zsolt volt európai parlamenti képviselő, aki energiaügyi és otthonteremtési államtitkár lett.

A politikus 2001-től 2003 májusáig a magyar kormány képviselője volt az EU Tanács Politikai és Biztonságpolitikai Bizottsága kibővített ülésein, majd a magyar kormány aktív megfigyelője az Állandó Képviselők Bizottságában. 2004- ben lett EP-képviselő. 2009- ben meglepetést okozott, hogy nem jelölte újra a Fidesz. A döntés okát az érintett sem ismerte, de már akkor is azt mondta: pártjától ígéretet kapott rá, hogy „kormányváltás esetén bizonyos feladatokat kap", és ehhez várhatóan Budapestre kell költöznie.

A 36 éves olimpiai bajnok úszó, Czene Attila államtitkárként a sportügyeket felügyeli majd. Czene az 1996-os atlantai olimpián 200 vegyesen nyert aranyérmet, négy évvel korábban Barcelonában ugyanezen a távon bronzérmes volt. Az egyik kereskedelmi televízió két műsorában – Celeb vagyok, ments ki innen!, Szombat esti láz – is szerepelt. Czene Attilát – előzetes időpont-egyeztetés ellenére – tegnap nem sikerült elérnünk.

Közös vonás a két szegedi államtitkárban, hogy korábban sok más név mellett mindkettejüket Botka László polgármester lehetséges kihívói között emlegették az önkormányzati választásokon.

Olvasóink írták

 • 15. kartel 2010. június 04. 19:49
  „EZ kérem vicc !”
 • 14. robinhood46 2010. június 04. 16:21
  „Kedves madártej,
  kicsit változik a helyzet. (Nem cinikusan mondom.) Most kevés lesz, hogy mindennek keresztbe teszek, most illő valamit letenni az asztalra. Most nem lehet a megye-rendszer megváltoztatását megakadályozni, az egészségügy reformját meggátolni, népszavazni felelőtlenül (nemzetellenesen), most tenni kell. Most meg kell mutatni, hogy többet tudunk, mint ők, megbékélünk a szomszédainkkal, több utat, hidat építünk. Több pénzt adunk az embereknek. Most nem lehet elkerülni Gy. F.-t gazdasági vitákban. Nem kell vicsorogni, most simán melózni kell. Remélem a komcsik nem lesznek olyan bunkók, mint ...
  Nekem nem kell a Orbán takarodj rigmus, stb. Meg nem kell szállítani a csőcseléket busszal az egyik tüntetésről a másikra. üdv. Robin”
 • 13. Logaritmus 2010. június 04. 15:42
  „Madártej, jópofa srác vagy de naív mint egy tök. Az EURÓNAK semmi esélye nem volt 2002-ben, mindegy hogy melyik politikus erre vonatkozó kampány ígéretét hitted el. A velünk egy halmazba tartozó cseheknek és lengyeleknek sincs eurójuk! Ezért nincs nekünk sem! Akiknek meg lett - Szlovénia, Szlovákia - 3-4 évvel hamarabb megcsinálták azokat a reformokat, pl. vizitdíj bevezetése, amit a drágalátos, gazdasághoz nem értő Fideszed megfúrt aljas hatalomszerzési célból, mert szakmai ellenérvük nem volt.”
 • 12. madártej 2010. június 04. 15:05
  „Jé, a komcsik hogy védik a 8 év alatt el....<moderálva> tetteik ellenére a mundérjukat! Pedig nélkülük már euronk lenne és fele bajunk, mint most. Max, az árvízzel kéne küzdeni, nem a pénzügyi hiénákkal is.”
 • 11. robinhood46 2010. június 04. 14:47
  „Kedves Fiúk,
  az átkozott gyűlölet amit az elmúlt időben szítottatok, lassan termőre fordul.
  Viktor, nincs forradalom! Csak a szocikat akartuk elküldeni! Miért hazudtatok 100-zal. A körmötökre ég a gazdaság. Ehhez sem értetek. Maradjatok inkább Trianon-nál, a bugyuta nacionalizmusnál. Ne avatkozzatok a gazdaságba.
  Viktor, velem nem kötöttél szövetséget!
  Kövér Lászlóval, a bugyuta Kósa Lajossal, Szíjjártóvak lesz itt új Magyarország? Nem, köszi nem kérek belőle!”
 • 10. Logaritmus 2010. június 04. 14:20
  „""A külföldi elemzők többsége nem látja a hazánkat Görögországgal összemosó, és magyar államcsődöt prognosztizáló nyilatkozat céljait. A legerősebben talán Michael Ganske a Commerzbank feltörekvő piacokkal foglalkozó londoni elemzője fogalmazott, aki ,,ostoba (stupid) politikai kommunikációnak" minősítette Kósa szavait, s felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi környezetben hatalmas felelőtlenség kiállni a nyilvánosság elé azzal, hogy ,,nézzétek, olyanok vagyunk, mint a görögök"""”
 • 9. szegedix 2010. június 04. 14:20
  „EZEKNEK nem kell 8 év. 1 hét is elég, hogy kárt csináljanak az EMBEREKNEK!”
 • 8. szegedix 2010. június 04. 14:10
  „BORZALOM amit a FIDESZ csinál! Mikor térnek észhez a FIDESZ választók! Most azért, mert nem tudják tartani az ígéreteiket az országot államcsőd közeli helyzetben tüntetik fel. Ki szívja meg??????????????? MI DEVIZA hitelesek!!!!!!!!!!!!! A forint romlik a HÜLYE nyilatkozataik miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. Logaritmus 2010. június 04. 14:08
  „Egy francokat, nem feketelevesnek kellene jönnie, hanem kormányzati MUNKÁNAK de ezek szándékosnak tűnő módon gyengítik a nemzeti valutát, amit kényszerpályának látok. Meg kellett ágyazni egy gyökeres irányváltásnak, ez volt a bejelentés - hogy miért nem tudják az ígéreteket teljesíteni. Páran meglepődtek ezen. Csak közben a Fidesz eltaktikázza magát és bedönti a Forintot. Már csak a fideszes <moderálva> fogják azt hinni, hogy azért is Gyurcsány a hibás, amit Szijjártó és Kósa Lajos mond.”
 • 6. Mathiasking 2010. június 04. 14:02
  „5. hozzászólás Logaritmus 2010.06.04. 13:43

  Logar!

  Azért a sulykot nem kellene ennyire elvetni: "8 év MszP kormányzás után ezek egy hét alatt tönkreteszik az országot és annak nehéz munkával visszaszerzett maradék hitelét is!"

  Talán szállj magadba és nézz tükörbe, majd alakítsd meg az Mszp Fun Klub-ot! Ott ezzel a dumával még klubvezető is lehetsz!

  Tudtad nagyon jól, hogy 8 év virágzás és vidám (f)osztogatás után jön a fekete leves! Te is sorra kerülsz!”
 • 5. Logaritmus 2010. június 04. 13:43
  „EZ AZ, még több totál amatőrt az államigazgatásba, hátha 8 év MszP kormányzás után ezek egy hét alatt tönkreteszik az országot és annak nehéz munkával visszaszerzett maradék hitelét is!

  "Pénteken Szíjjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője folytatta a Fidesz-politikusok forint elleni kommunikációs akcióját. Sajtótájékoztatóján azt mondta, nem túlzás államcsődről beszélni, ami elég volt a befektetőknek, hogy meneküljenek a forinttól, ami éves mélypontra került. Az OTP is zuhan, az árfolyama már 5000 forint alatt."”
 • 4. favágó 2010. június 04. 12:59
  „"ez a munka nem hasonlítható össze egy ötször jobban megfizetett, negyedannyi stresszel járó nemzetközi pozícióval - mondta lapunknak szerda délelőtt Becsey Zsolt volt európai parlamenti képviselő"
  Magyarul: Eddig semmit sem csináltam és ezt baromi jól megfizették!:-)”
 • 3. .suhym. 2010. június 04. 12:57
  „1. hozzászólás EXENTER 2010.06.04. 11:28

  Szomorú ha valóban ennyire tájékozatlan vagy.:(((
  Ajánlom szíves figyelmedbe a "guglit", tudod a jó barát.))))))))
  Cirka 10 sec. után van eredmény!.))))))))))”
 • 2. maci52 2010. június 04. 12:44
  „Kedveském,Ujhelyi is jó volt mindenre,mint a kutyaszar,akkor most miért pánikolsz?”
 • 1. EXENTER 2010. június 04. 11:28
  „Esetleg az urak szakmai múltjáról és konkrét terveikről...

  nem találom a folytatást. Két hét után ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi vizsga a színpadon

Szeged - Megkezdődtek tegnap a szóbeli érettségi vizsgák, egy hétig az emelt szinten maturálók… Tovább olvasom