Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Szegedi az ország legtisztább egészségügyi intézménye

Csongrád megye - Az ország legtisztább egészségügyi intézménye a Szegedi Tudományegyetem Onkotherápiás Klinikája – ezt az eredményt hozta az Év Kórháza szavazás. Az egészségügyi intézmények összesített betegelégedettségi listáján a legjobban az I.számú Belgyógyászati Klinika szerepelt, mely az ország 27. legjobb intézménye.
Lezárult az Év Kórháza pályázat, melyen ismét jól szerepeltek a szegedi klinikák. Bár az országos, összesített pontszámok alapján a legjobb Csongrád megyei helyezés csupán a 27., melyet az I.számú Belgyógyászati Klinika ért el, az öt kategóriából négyben az első tíz helyezett között szerepel valamely intézményünk.

A hazipatika.com olvasói öt szempont szerint értékelhették az egészségügyi intézményeket. Környezet és tisztaság tekintetében az egész országban nem talált legyőzőre a Szegedi Tudományegyetem Onkotherápiás Klinikája, mely megnyerte ezt a kategóriát. Orvos-szakmai ellátásban is nagyon szép eredményt értünk el: a Szemészeti klinika az ország második legjobb szakembergárdájával rendelkezik a szavazók szerint. Ápolás-szakszemélyzet kategóriában az Ortopédiai Klinika a 4. helyen végzett, ellátásban pedig a Gyermekklinika a 6., a II. Számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ pedig a 7. lett. Infrastruktúra kategóriában a legjobb megyei intézmény az I. Számú Belgyógyászati Klinika lett, mely a 22. helyen végzett.

A megyénkénti szavazatok összesítéséből kiderül: a Fejér-, a Békés- és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmények betegei voltak 2012-ben a legelégedettebbek, valamint Budapest VII. és XIV. kerületének lakosai – itt kapták a legmagasabb összpontszámokat a kórházak. Csongrád megye 22. lett a megyei rangsorban.

Az összesített versenyben idén új győztest hirdettek, a két éve veretlen Bács-Kiskun Megyei Kórház idén a második helyen végzett a karcagi Kátai Gábor Kórház előtt. A győztes a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája lett, melynek főigazgatója tegnap vehette át a díjat a Magyar Tudományos Akadémia székházának Klubjában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyüdit tartják a legesélyesebbnek

Az öt pályázó közül Gyüdi Sándor jelenlegi főigazgató újbóli megválasztását tartják a legvalószínűbbnek a Szegedi Nemzeti Színház élére. Tovább olvasom