Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Szegedi bíró és édesanyja is szerepel a Quaestor-listán

A szegedi bíróság egyik bírója is fenn van azon a listán, amelyen azok szerepelnek, akik a Quaestor bedőlése előtti utolsó pillanatban kivették a pénzüket. A listát múlt héten a Jobbikhoz kötődő online N1 Tv hozta nyilvánosságra.

Megtalálható a jelenleg is nyilvános táblázatokban: a Szegedi Törvényszékhez tartozó Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája, Telegdy Gergely Béla szintén a csőd napján, 2015. március 9-én vett fel valamivel több mint 3 164 000 forintot - írja a hvg.hu. A neve már szerepelt az N1 riportjában is, ugyanis Telegdy anyja szintén aznap 33 millió forintot vett fel. Ez könnyen kideríthető a cégadatbázisból, ugyanis az édesanyja egészségüggyel foglalkozó bt.-jében Telegdy a kültag (más nem is lehetne a bírókra vonatkozó jogszabályok alapján).

Telegdy maga bíró, és egyben a Szegedi Törvényszék egyik szóvivője, aki igazgatási, közigazgatási és munkaügyi ügyekben nyilatkozik a bíróság nevében. A Szegedi Egyetem jogi karának honlapja alapján bírói posztja mellett oktat is tanársegédként. A 34 éves bíró a Magyar Jogász Egylet csongrádi szervezetének titkára.

A HVG elérte a bíró édesanyját, aki  tagadta, hogy bármilyen előzetes információ alapján időzítették volna pont arra a napra a megtakarításuk felvételét. Haszon Irma elmondta: már két héttel korábban bejelentették, hogy egy tervezett ingatlanvásárlás miatt felvennék a pénzt. Nem is a teljes, benn lévő összeget vették ki, így ők is károsodtak a Quaestor-csőd miatt. Ahogy a HVG-nek fogalmazott, „teljesen véletlen", hogy éppen március 9-én teljesítette a Quaestor a már korábban elindított tranzakciót, és ennek az egésznek „semmi köze" ahhoz, hogy a fia bíró. A lap újrágírója Telegdy Gergellyel is tudott később beszélni, aki megerősítette mindezt, kiemelve, hogy „bíró minőségének semmi köze nincs ahhoz, hogy magánemberként felveszi a saját pénzét".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal kezdődhet Odessza felújítása - nézze meg a látványterveket!

Tavasszal kezdődhet Odessza felújítása - nézze meg a látványterveket!
820 millió forintból újítják fel Szegeden Odessza városrészt tavasszal, derült ki az esti lakossági… Tovább olvasom