Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi bíróságokon az NKE gyakornokai

Szeged - Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Ítélőtáblán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Ítélőtábla és a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön.

A megállapodás lényege: a bíróságok szeptembertől a tervek szerint az NKE 5-5 gyakornokát fogadják majd 3 hónapos időtartamra, hogy azok jobban belelássanak az igazságszolgáltatás világába – hangzott el a megállapodás aláírásakor.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet 2011-ben alapították a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara integrációjával: Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, Rendészettudományi Kara és Közigazgatás-tudományi Kara van. – Ezen 3 szférában képezzük a tiszteket, tisztviselőket és állami szakembereket. Jogászképzést ugyanakkor nem végzünk, pedig a kormányzati-közigazgatási szervek legnagyobb részt jogászokat keresnek. Nagyon sok vidéki hallgatónk van a dél-alföldi régióból, köztük Szegedről is. Többek között ezért is szóltak az érvek a szegedi bíróságokkal való szerződéskötések mellett – fogalmazott Patyi András, az NKE rektora.

Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke elmondta: a szegedi bíróságok az OBH kísérleti bíróságai is egyben, minden jó ügy mellé odaállnak, ráadásul az ítélőtáblán az SZTE jogi karával korábban megkötött megállapodás miatt már hosszabb ideje létezik a gyakornoki program. Az elnök kiemelte: az NKE eddig nem rendelkezett bírósági kapcsolatokkal, ahová eljuthattak volna hallgatóik, hogy a mindennapokban is tanulmányozzák majd azt, amivel munkájuk során találkozni fognak. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék megbízott elnöke elmondta: a hozzájuk érkező gyakornokokat a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon helyezik majd el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrizetben a szivattyútolvaj

K. János egy zákányszéki tanyáról szivattyút kísérelt meg eltulajdonítani, több kábelköteget pedig el is lopott. Tovább olvasom