Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Szegedi csatornázás: újabb határidők

A többször módosított határidő ellenére még mindig nem készült el a szegedi csatornarendszer. A legújabb variáció szerint a munkákat április 30-áig fejezik be. A kivitelező mindezt az árvízzel, lakossági ellenállással és újabb megrendelésekkel magyarázta.
Épül az útalap a Lövölde utcában Fotó: Segesvári Csaba
Kilencvenkilenc százalékban elkészült a szennyvízelvezető rendszer és az utak szilárd burkolatának helyreállítása Szegeden és a környező településeken – Deszken, Tiszaszigeten, Újszentivánon és Kübekházán. A kivitelező, a Coulvert 2003 konzorcium azokban az utcákban nem végzett a munkálatokkal, ahol valamilyen akadályba ütközött. Marostőn, az Orsolya, a Klára és az Izabella utcában az ivóvízvezeték kiváltása miatt hosszabb ideig állt a munka, az útalap már itt is elkészült. Ha marad az enyhe idő, akkor december első hetére az aszfaltozással is végeznek – tudtuk meg Székely Csabától, a konzorcium létesítményvezetőjétől.

Ezen kívül még pár kritikus pont van a városban: a Lövölde utcában is kész a csatornázás, de az eredeti tervekhez képest nagyobb teherbírású, autóbusz-forgalomra is alkalmas utat igényelt időközben az önkormányzat. Béketelepen, a Hosszú utcában hosszas jogi procedúra után három ingatlan tulajdonosnak is beljebb kellett helyezni a kerítését. Októberben ugyan elkészült a 200 méteres csatornaszakasz, de az új út nyomvonalának közepébe eső villanyoszlopokat a Démász még nem helyezte át. A Közép kikötő és a Felső kikötő soron az Atikövizig először hozzájárult, hogy a csatornát a töltésben vezessék, majd a tavaszi árvíz után ezt visszavonta. Ezért itt utcát kell nyitni, ingatlanrészeket kell kisajátítani – ez hosszabb folyamat. Az újszegedi Túzok utcában az ott élők egy része nem volt hajlandó belépni a csatornamű társulatba. Hosszú idő alatt mindenkit meggyőztek és a csatornázás hetekkel ezelőtt megkezdődhetett.

Székely Csaba szerint az önkormányzat a tenderben nem szereplő munkákat is megrendelt. A szennyvízelvezetést meg kell oldani Baktóban a Must, az Alma és a Levél utcában. Marostőben a Katalin utcában a szikkasztó árok helyett olyan burkolt árkot kell készíteni, ami ráköthető a csapadékvíz elvezető rendszerre. A Szőregi utcában szintén ilyen rendszert kell építeni. Ezekre a munkákra most készítik az ár és határidő ajánlatokat. A pótmunkákat április 30-áig tervezik elvégezni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugrik a sofőrök korkedvezménye

A kormány azt tervezi, hogy megvonná a buszsofőrök korkedvezményes nyugdíjazását is. A szakmában… Tovább olvasom