Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi diák volt a 250 ezredik látogató

A budapesti Van Gogh-kiállítás negyedmilliomodik látogatója egy szegedi gimnazista. Ördög Deák Szilvia Budapest után Van Gogh hazájában is megtekintheti a holland festőzseni műveit, a kiállítás rendezői ugyanis egy amszterdami utazással is kedveskedtek neki.
Ördög Deák Szilvia virágcsokrot is kapott Hiller István minisztertől. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A szegedi Ördög Deák Szilvia kedden este interneten foglalt jegyet a Van Gogh-kiállításra, és tegnap édesapjával utazott Budapestre. Akkor persze még nem sejtette, hogy a Szépművészeti Múzeum impozáns épületében virágcsokor, ajándék és újságírók sokasága várja.

– Nagyon szeretem a festészetet, csodálom a festőket – mondta a Deák Ferenc Gimnázium másodikos, speciális angol tagozatra járó diákja. – Mivel ezen a héten szünet van az iskolában, rábeszéltem apukámat, hogy menjünk el megnézni a Van Gogh-kiállítást. Szilvia nagyon meglepődött, amikor közölték vele: ő a kétszázötvenezredik látogató. Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója köszöntötték a szegedi gimnazistát.

Van Gogh hétfőn is

A decemberben megnyílt Van Gogh-kiállítás – amely csaknem 80 alkotást mutat be – a Szépművészeti Múzeum történetének legsikeresebb rendezvénye: eddig 250 ezer látogatóval büszkélkedhet, és további 80 ezer jegy kelt el elővételben. A március 20-áig látható kiállítás februártól már hétfőnként is nyitva áll, március első hétvégéjétől pedig reggel 9-től este 8 óráig várja a látogatókat. A tárlat jelentőségét mutatja, hogy a kiállításra több mint 40 gyűjteményből, köztük az amszterdami Van Gogh Múzeumból, a párizsi Musée D’Orsay-ból, a New York-i The Metropolitan Museum of Art-ból, és a washingtoni National Gallery of Art-ból is érkeznek remekművek.
– Kaptam egy tulipánokból kötött gyönyörű csokrot és egy nagyon szép Van Gogh-albumot. A miniszter és a főigazgató gratulált. Megkérdezték azt is, hogy jártam-e már a Szépművészeti Múzeumban. Persze, jártam, több alkalommal is, láttam a Goya- és a Monet-kiállítást is. Nagyon szeretek a Szépművészetibe menni, tetszik nagyon az épület is.

Szilvia a virág és a könyv mellé egy két személyre szóló amszterdami utazást is kapott ajándékba. Azt még nem döntötte el, kivel kel útra, az viszont bizonyos, hogy az Amszterdami Van Gogh Múzeumban is látogatást tesz.

– Soha nem jártam még Amszterdamban, nagyon örülök az utazásnak, mert ismerőseim azt mesélték, nagyon szép város. A nővéremmel szeretnék elmenni, de lehet, hogy az apukámat viszem el – mondta Szilvia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még az orvos sem tud mindent a vizitdíjról

Mától háromszáz forintos vizitdíjat szednek minden orvos-beteg találkozóért. De e főszabály alól… Tovább olvasom