Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Szegedi fűszerpaprika az aradi fórumon

Szeged - Első alkalommal szervezi meg november 4-én az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete az Arad megyei magyar fűszerpaprika fórumot.
A paprikanapon előadást tart Somogyi György szegedi nemesítő. Vezetésével a Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kft. és a Szegedi Gabonatermesztési Kutató Kft. közösen nemesít olyan fajtákat, amelyek a régi hagyományos fűszerpaprikafélék mellett tavaly megkapták az uniós földrajzi eredetvédettséget. A termesztők paprikakóstolóval és -vásárral egybekötött vitafórumon vehetnek részt. A szegedi és aradi szakemberek tavaly elkezdett együttműködésének köszönhetően a termelők a hagyományos fajták mellett megismerkedhetnek a szegedi hibrid paprikafajtákkal. Arad megyében kerti művelésben nagyjából négy hektáron, Biharban két hektáron, míg Temes megyében egy hektáron termelnek fűszerpaprikát. Az Arad megyei szántóföldi fűszerpaprika-termelés mintegy 10 hektáron zajlik, a nyugat-romániai magyar gazdák a fűszerpaprikájukat főleg Romániában és Magyarországon értékesítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétcsúszott a sín az 1-es vonalán - javítják

Az 1-es villamosvonal felújítását végző kivitelező egy hónapja fektette le az új síneket az Indóház tér Gőz utcai „bejáratánál", az ívben. Tovább olvasom