Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szegedi hallgatók a nemzetközi biotechnológia táborban

Szeged - A Szegedi Tudományegyetem két hallgatója képviseli Magyarországot a világ egyik vezető gyógyszervállalatának Biotechnológiai Táborában Bázelben.
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia biotechnológiai tagozatának legjobbjaiként a szegedi hallgatók betekintést nyerhetnek a kutatók munkájába, első kézből kaphatnak információkat a legújabb biotechnológia fejlesztésekről, és közvetlen közelről ismerhetik meg a vállalat laboratóriumainak működését.

A gyógyszervállalat Svájcból és Európa más országaiból 40 fiatal tudóst hívott meg Bázelbe, ahol a tehetséges kutatók a legújabb gyógyszeripari és biotechnológiai eljárásokkal ismerkedhetnek meg. Magyarországot Lakatos Gergely és Laczi Krisztián, az SZTE Természettudományi- és Informatikai Karának két biológushallgatója képviseli a vállalat bázeli központjában.

A nemzetközi szemináriumon a gyógyszercég szakemberei hasznos információkkal látják el a résztvevőket a legújabb fejlesztésekről, trendekről és kutatási irányokról. A hallgatók emellett megismerkedhetnek a hasonló területen tevékenykedő diákokkal, információt cserélhetnek az egyes országokban zajló szakmai tevékenységről, illetve csapatokba osztva esettanulmányokon dolgoznak, melyeket a program végén szakemberek értékelnek. A legjobbak továbbjuthatnak a nemzetközi BioCamp-re (2009 október, Cambridge, US), melynek célja a továbbképzés és tudományos vita fejlesztése, valamint az innováció és az előrejutási lehetőségek erősítése - derül ki a szegedi egyetem közleményéből.

Olvasóink írták

  • 1. E! 2009. április 15. 13:39
    „Éljenek a biológusok!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 jogosítványt vettek el a rendőrök a hosszú hétvégén

Csongrád megye - A hosszú hétvége alatt három közlekedési baleset történt Csongrád megyében. Tovább olvasom