Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Szegedi húg, ghánai báty, londoni randevú

Életében először, de biztosan nem utoljára találkozott féltestvérével május végén a 16 éves, Szegeden élő Lincoln Telma.
Életében először, de biztosan nem utoljára találkozott féltestvérével május végén a 16 éves, Szegeden élő Lincoln Telma. A lány édesanyja szegedi, édesapja Accrában (a Ghánai Köztársaság fővárosában) született, 28 esztendős bátyjával mégis Londonban beszélték meg a randevút, hiszen a fiú már ott él. Telma, és a történelmi névvel – Abraham Lincoln – rendelkező féltestvére különböző országokban éltek, ezért nem találkoztak eddig.

– Azt hittem, lesz valami feszültség kettőnk közt, de olyan, mintha mindig is ismertük volna egymást. Hasonlít apára. Boldog voltam én is, és Abraham is – mondta a gimnazista lány.

A két testvér édesapja nemrég halt meg, és Ghánában az a szokás, hogy ilyenkor a családfő szerepét a legidősebb gyermek veszi át. Abraham ezért is kereste meg magyar húgát. Telma mesélt neki Szegedről, táncosként elért eredményeiről.

– Nagyon drukkoltam, hiszen kiszámíthatatlan volt a találkozás. Abraham kicsit késett, és előbb az aggodalomtól sírtunk majdnem, amikor pedig megérkezett, akkor az örömtől – mesélte a lány édesanyja, Lipták Mariann. Hozzátette: a családtagok, a legjobb barátnő, a balettmester, kollégái és Telma tanárai is támogatták a találkozó létrejöttét.

Telma úgy tervezi, legközelebb – lehetőleg már idén nyáron – féltestvére jön Szegedre. Az afrikai kultúrától addig sem szakad el, elfogadta a Helló Afrika Egyesület meghívását, és nyáron a kapolcsi fesztiválon, az Afrika szigeten dolgozik majd. Később szeretne Ghánában élő nagymamájával is megismerkedni, akiről azt mondja, tipikus afrikai nőnek képzeli.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haladék a bűznek és a legyeknek

Fellélegezhetne Szeged, ha a négy városszéli sertéstelep betartaná az októberi uniós határidőt,… Tovább olvasom