Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Szegedi Ítélőtábla: eredmények és támadások

- Sikeres évet tudhat maga mögött a Szegedi Ítélőtábla, A döntések java része fél év alatt született meg - mondta Harangozó Attila elnök pénteki sajtótájékoztatóján.
A Szegedi Ítélőtábla jogerős döntéseivel szemben csak rendkívüli jogorvoslatra van lehetőség. Ilyenre évente 100-200 példa van, de csak tízes nagyságrendű azok ügyek száma, amikor az táblabírósági döntést megváltoztatja a Kúria. – Ennek ellenére egyre gyakrabban tapasztalhatjuk, hogy gyakran nevüket nem vállaló bírók támadják a magyar bírósági rendszert. Ezek a támadások minden alap és bizonyíték nélkül azt sejtetik, hogy egy-egy döntés mögött a bíróságok befolyásolása áll. Ezt visszautasítjunk – közölte. A Hagyó- és a Sukoró-ügyekben nagy vita alakult ki még arról is, melyik bíróság illetékes az elbírálásra. A Szegedi Ítélőtábla illetékességi területén működő Szolnoki-, és Kecskeméti Törvényszék hozta meg az elsőfokú döntést, így a fellebbezéseket Szegeden tárgyalják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem kell a püspökségnek a Szentháromság

Már nem kell a püspökségnek a Szentháromság
Méltatlan körülmények között tárolják a Dorozsmai úti volt kemping egyik raktárában Köllő Miklós városi tulajdonban lévő műemlék szobrát, a Szentháromságot. Tovább olvasom