Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Szegedi Jobbik a rezsicsökkentésről

Szegedi Jobbik a rezsicsökkentésről

Szeged - Követeli a szegedi Jobbik, hogy az IKV Zrt. visszamenőleg is érvényesítse a rezsicsökkentést szegedi önkormányzati ingatlanok bérlőinek víz- és szemétszállítási díjában. Megérkezett a vezérigazgató reagálása is.

Munkatársunktól - 2013.11.11. 15:25
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A szolgáltatók csökkentett tarifával számláznak az ingatlankezelőnek, de az a lakossági panaszok alapján változatlan díjakkal számláz tovább – jelentette be a szegedi Jobbik alelnöke, Rácz Tibor hétfői sajtótájékoztatóján.

Tóth Péter elnök a sajtó útján felszólítja B. Nagy László kormánymegbízottat, hogy a kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége ellenőrizze az IKV ügymenetét. Kérdésünkre elhangzott: Keresztúri Farkas Csaba jobbikos önkormányzati képviselő az IKV felügyeli bizottsági tagjaként megkérdezte, miért nem csökkenti a társaság a tarifákat, de konkrét választ nem kapott.

Ha az IKV december elejéig nem téríti vissza bérlőinek a beszedett többletpénzt, akkor a Jobbik erődemonstrációt tart, de hogy pontosan milyet, azt nem árulta el.

Tisztelt Szerkesztőség!
 
A JOBBIK sajtótájékoztatóján elhangzottakra rövid reakcióm a következő.
 
A kormány által meghatározott rezsicsökkentéssel egyetértésben az IKV Zrt. minden lakásbérlője  számára a jogszabályban rögzítetteket maximálisan betartva érvényesítette,  illetve folyamatosan érvényesíti az abban foglaltakat.

Azon bérlőinknél, akikkel a lakbérrendelet szerint a következő évben számolunk el, az elszámoláskor tudjuk érvényesíteni a csökkentést. Kivételt képeznek ez alól azon bérlőink, akik a gáz szolgáltatást az IKV Zrt-n keresztül kapják, itt a jogszabály alapján az IKV, mint szerződő fél, nem minősül lakossági fogyasztónak, így a rezsicsökkentésre sem jogosult. Továbbá azon bérlőink, akiknek egy korábbi Szeged Megyei Jogú Város  közbeszerzési eljárásán győztes szolgáltató biztosítja a gázt, illetve az áramot, szintén nem jogosultak a rezsicsökkentésre jelenleg.

A tulajdonos Önkormányzatot a helyzetről tájékoztattuk.
Kifogást emeltünk, és állásfoglalást kértünk a szolgáltatók elutasító válaszai után, Dr. Fónagy János Államtitkár Úrtól, aki megerősítette, hogy a jogszabály kizárja a nem lakossági fogyasztókat a rezsicsökkentésre jogosultak köréből. További egyeztetések folynak az illetékesekkel, keressük a megoldást a problémára.

A társasházak esetében a tulajdonosi közösség Közgyűlésen hivatott dönteni a közös költségekre vonatkozó csökkentés érvényesítéséről, ezen döntések zömmel megtörténtek.

Az IKV Zrt. senkit nem károsít meg, senkinek a pénzét nem tartja vissza, a mindenkori jogszabályoknak megfelelően jár el minden esetben, a lehető legnagyobb gondossággal.

A vádakat, sugallatokat határozottan visszautasítom minden IKV Zrt. dolgozó nevében!

Tisztelettel:
Nagy Ferenc
elnök-vezérigazgató
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 18 hozzászólás
Moderálásra küldöm 18. macs 2013.11.12. 16:54

Segítsetek, az IKV tulajdonában lévő házakban hogyan működnek a dolgok, mert nemrégen arról panaszkodtak a lakók, hogy még a 2011. évi fűtéssel se számoltak el velük, most meg azt reklamálják, hogy nem kapják meg a lakosságnak járó kedvezményeket.
Akik ezekben a házakban laknak, azok hogy fizetnek, ki van, kivel szerződéses viszonyban?

Moderálásra küldöm 17. csonakos 2013.11.12. 12:37

16. Kutya11 2013.11.12. 11:49
Valami gond volt a matekkal? Ha eddig négyezer forint jött össze havonta az tizenkettővel szorozva is csak negyvennyolcezer forint! Hol vagy akkor a százezer forinttól? Persze ez a jobbik eset mert ugye háromezerrel már nem vagy ennyire jó! Ugye az csak harminchatezer forint egy évben! Sokan vannak akiknek ez a szám csak max egy ezres havonta és ugye akkor már tizenkétezer forintért nehogy se ..et keljen nyalni!

Moderálásra küldöm 16. Kutya11 2013.11.12. 11:49

ebgondolat: hülyeségeket beszélsz egy nagyságrenddel lemaradtál a megtakarítás eddig
gáz víz villany kuka - nekünk eddig olyan havi 3-4000 Ft

Moderálásra küldöm 15. ötös 2013.11.12. 07:28

Jelentős különbségek vannak a fogyasztási kiadások alakulásában az iskolai végzettséget - és ezzel részben összefüggésben - a jövedelmi helyzetet tekintve. Ahogyan a KSH összeállítása fogalmaz: a háztartások fogyasztásának dinamikája 2012 I. féléve és 2013 I. féléve között jelentős különbségeket mutat a különböző jövedelmi ötödökben. A leggazdagabbak és a legszegényebbek közötti különbségek erősödtek: a legfelső jövedelmi ötödbe tartozó háztartások fogyasztása mintegy 3,6-szerese a legalsó jövedelmi ötödbe tartozó háztartások fogyasztásának. Egyedül a leggazdagabb ötödben élő háztartások összfogyasztásának volumene nőtt 2012 azonos időszakához képest, 1,4 százalékkal, míg a többi háztartásé csökkent, leginkább a legszegényebbeké, 3,4 százalékkal.

Moderálásra küldöm 14. ötös 2013.11.12. 07:24

8x! Hol élsz te? Világválság tényleg nem volt. Magyarország bocsátja ki magas kamattal az államkötvényeket most is, melynek árát még neked és unokáidnak is fizetni kell. Ez az ábra! Még ha bedugod a fejed a homokba, akkor is fel kell ébredned egyszer. Ha csak nem tartozol a kiváltságosok közé!

Moderálásra küldöm 13. ötös 2013.11.12. 02:36

Az IKV , aki a szegényebb sorsú embereknek biztosít lakhatást, nem lakossági fogyasztó????? Mégis igaz. Csak a gazdag ember számít! Nem ezeket kellene támogatni, akiknek nincs saját lakásuk, hanem bérelni kénytelenek???? Mi van it??? Miért a fővárostól veszik a gázt??? Kinek a lobbija? A szegedi fideszé???? Követeljük, hogy a családokkal törődjenek és ne csak kommunikációban!!! Nem minden ember hülye! Van egy-két millió hiszékeny ember, de előbb utóbb felébrednek. Nem lehet mindenkit megvezetni a végtelenségig!

Moderálásra küldöm 12. panelnyugger 2013.11.12. 02:07

http://youtu.be/K8PYTMIX3Vw

Moderálásra küldöm 11. x 2013.11.11. 21:04

10. csonakos "... A tények bitang makacs dolgok!"
- Amik ellen kifejlett a reziszteciád a napi tizenhat különböző gyógyszer beszedése mellékhatásaként.
http://index.hu/belfold/2012/01/18/te_mennyivel_tartozol_a_vilagnak/

Moderálásra küldöm 10. csonakos 2013.11.11. 20:34

8. x 2013.11.11. 19:14
A 2008-2009-eshöz hasonlatos nem volt! http://gazdasagivilagvalsag.blog.hu/2010/01/30/2008_2009_es_gazdasagi_vilagvalsag_1#more1714686
Vagy te az iszlámhívőtől másként hallottad? Ne beszélj már ismét mellé! A tények bitang makacs dolgok!

Moderálásra küldöm 9. StencilAtya 2013.11.11. 20:29

fúú a mindenit hát mi ez ha nem nácizmus meg rasszizmus!


18 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...