Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Szegedi kémikusok a világ legjobb harmincában

Egy amerikai tudományos összesítés a 12 legjelentősebb kémiai folyóiratában megjelent cikkek hivatkozásit elemezte a napokban. Ennek alapján a legjobb 30 tudós között négy magyar van, ketten közülük a Szegedi Tudományegyetem oktatói.
Az 1998-tól megjelent cikkek összesítését egy amerikai honlapon tették közzé. A több mint 5000 közlemény elemzéséből kiderül, hogy Magyarországról Viskolcz Béla, az SZTE Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar kémia tanszéki oktatója, valamint Kónya Zoltán, az SZTE Természettudományi Karának adjunktusa szerepel a legtöbbet. A szegedieken kívül két budapesti tudós található a listán, akik az ELTE oktatói.

Viskolcz Béla örömmel fogadta a hírt, de hozzátette: nem szabad túlértékelni a sikert, hiszen ez csak a feldolgozott témák fontosságát jelzi, a tudományos jelentőség más kategóriába tartozik. Az azonban tagadhatatlan, hogy a szakma számára fontosak ezek az összesítések, ezért nagy siker, hogy két szegedi is szerepel a legjobb harminc között.

Dékány Imre akadémikus, az egyetem tudományos rektorhelyettese is örült, hiszen közvetlen munkatársairól van szó. A két fiatal tudós ugyanis az ő doktori iskolájában kutat, és fényes jövőt jósol nekik a tudományos életben. Dékány Imre hozzátette: a statisztika eredménye nem véletlen, a fiatal szegedi kémikusok sokat dolgoztak az utóbbi években, és a jövő professzorai lesznek.

Sz. Gy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évadnyitó közgyűlés: végtelen vita

Hamar elszállt tegnap a szegedi évadnyitó városi közgyűlésen az ünnepi hangulat, mert a… Tovább olvasom