Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Szegedi klinikusok az integráció mellett

Szeged - Hamarosan szavaz az egyetemi szenátus arról, hogy vállalja-e a szegedi önkormányzati egészségügyi intézmények működtetését. A klinikai központ vezetője számít az integrációt támogató döntésre, hiszen megállt az eladósodás és a szakemberek is az egyesülést szorgalmazzák.
Jövő hétfőn hoz végleges döntést arról a szegedi egyetem szenátusa, hogy átveszi-e a várostól a rendelőintézet és a kórház működtetését. Mint korábban megírtuk: a szenátus július 2-án, majd 9-én sem tudott egyértelmű döntésre jutni az integráció kérdésében, ezért Szabó Gábor rektor augusztus 27-ére hívott össze újabb ülést. Ezt akkor azzal indokolta: addig olyan kedvező változások történhetnek a klinikai központ pénzügyeiben, ami segítheti az egyértelmű döntést.

Mint Pál Attila, a klinikai központ elnöke tegnap elmondta: úgy tűnik, az elmúlt egy-két hónapban az intézmény adósságállományának növekedése megállt. Hozzátette, még az egészségügyi forráskivonás ellenére is tovább javítható ez az anyagi helyzet, ha előrelátóan végrehajtják az integrációt. Mindezt a betegellátásban dolgozó klinikák vezetői is így látják, hiszen az utóbbi időben kétszer is szavaztak az integrációval kapcsolatban – mindkétszer ellenszavazat nélkül támogatták a kezdeményezést.

A klinikai központ vezetője azért tartja fontosnak a kedvező pénzügyi fejlemények és a klinikai professzorok egyértelmű álláspontjának hangsúlyozását, mert az eddig bizonytalankodó szenátusi döntéshozók ésszerű belátására számít. Az egyetemi karok vélhetően pénzügyi stabilitásuk miatt aggódó vezetőit ezzel megerősíthetik: csak akkor van esély a klinikai központ stabilitására és adósságának lefaragására, ha végrehajtják Szegeden az egészségügyi párhuzamosságokat leépítő integrációt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi ünnepségek: székház, kenyér és koszorúk

Szeged - Tegnap felavatták a Szegedi Szimfonikus Zenekar új székházát. Ezt követően a Széchenyi… Tovább olvasom