Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Szegedi lány az Elle címlapján

Szeged - Február óta nagyot fordult a világ a szegedi Nagy Cintiával. A tizennégy éves lányt felfedezte egy budapesti modellügynökség. A külföldi munkák mellett itthon Pataki Ágival fotózták.
Kevés tinédzser mondhatja el magáról azt, amit a szegedi Nagy Cintia. A gimnazista lány ugyanis az Elle női magazin címlapján szerepel Pataki Ágival, a hetvenes-nyolcvanas évek topmodelljével.

„Azonnal szerződtettek"

– Amióta csak az eszemet tudom, a modellkedés az álmom. Órákig néztem a Fashion Tv-t, és arról ábrándoztam, hogy egyszer majd én is ott lehetek – mondja a tizennégy éves Cintia, aki kezdetben egy szegedi modellügynökségnél próbálkozott. Később azonban elküldte képeit a pesti Attractive ügynökséghez, ahová azonnal leszerződtették. Az olaszországi, stuttgarti és hamburgi munkák után az Elle-fotózás következett.

Fekete, fehér

Cintia kedvenc étele az a rakott krumpli, amit apukája készít neki. Kedvenc színe a fekete és a fehér. Nagyon tetszenek neki a fotózáson viselt ruhák, a hétköznapokban mégis a laza stílust szereti: répafarmer, deszkás cipő. Kedvenc kiegészítői a Hello Kitty-s nyakláncok, melyeket egy ideje gyűjt is. Házi kedvence az egészen aprócska, fehér szőrű cica: Gucci. Cintia legrosszabb tulajdonsága – saját bevallása szerint –, hogy túlságosan szókimondó.

– Egy castingon választottak ki több modell közül. A fotózás Budapesten volt, és két napig tartott. Munka közben összebarátkoztam Pataki Ágival, aki nagyon közvetlenül viselkedett. Az interjút is egyszerre készítették velünk, a szerelem volt a központi téma – emlékezik vissza Cintia, akinek akár az egykori magyar topmodell is a példaképe lehetne, kérdésünkre mégis Paris Hilton és Kate Moss nevét említi. A hírességek és a szegedi lány között több hasonlóságot is felfedezünk: Kate Mossra a szeme hasonlít, Parisra pedig lábmérete. – Majdnem negyvenes – pironkodik Cintia, de megnyugtatjuk, ez azt jelenti, hogy még biztosan nőni fog. Most 173 centi. Cintia a hétköznapi tinik életét éli: idén kezdte meg első évét a Deák Ferenc Gimnáziumban. Kedvenc tantárgya a történelem és a magyar. Szorgalmasan tanul, hiszen orvos vagy nyomozó akar lenni. Utóbbi a Helyszínelők, vagyis kedvenc sorozata hatására. Anyukája gondosan odafigyel arra, hogy a modellkedés ne menjen a tanulás rovására. Mindenhova elkíséri a lányát, és csak a nyári szünetekben engedi dolgozni.

Mindenki gratulált az iskolában

Hogyan fogadták az osztálytársak és a tanárok Cintia sikerét? Mindenki gratulált. – A testnevelő tanárom megkért, hogy fordítsam felé az arcomat, és jól megnézett, mert nem volt biztos abban, hogy engem látott a címlapon. Idegenek is megfordulnak utánam az utcán, vagy hallom, hogy összesúgnak a hátam mögött – meséli. Ez azonban nem zavarja, megpróbálja természetesen kezelni a helyzetet. – Ugyanaz a lány maradtam, aki eddig voltam – fogalmaz.

Ezt legjobb barátnője, Biacsi Zsanett is igazolhatja. A lányok általános iskola óta egymás bizalmasai. – Cintia minden titkát velem osztja meg. Én tudok először a castingokról, a munkáiról, és a szerelmi ügyeit is velem beszéli meg – árulja el Zsanett.

„Nem szabad szerelmesnek lenni"

Mivel az Elle-ben négy oldalon keresztül faggatták a „babymodellt"– ahogy a divatszakma emlegeti a 14–16 éves sztárjelölteket – a szerelemről, mi csak annyit kérdezünk, van-e barátja.

– Anyu azt tanácsolta, hogy nem szabad szerelmesnek lenni – mondja mosolyogva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken nyitott a szegedi korcsolyapálya

Szeged - Sok diák lógott az iskolából, csak azért, hogy az elsők között korcsolyázhasson a szegedi… Tovább olvasom