Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Szegedi lány indult az Év utazója címért

Szegedet mutatta be egy rövid videóban Iskander Diana. A lány munkája a harmadik legnézettebb lett az Év Utazója pályázaton.

Vásárlás a Mars téri piacon, olvasás a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárában, wakeboardozás, előadás a szabadtérin, a múzeum és még számtalan szegedi történés és hely szerepel abban a videóban, amelyet Iskander Diana készített. A kommunikáció és médiatudomány szakon végzett lány szülővárosának bemutatásával nevezett a Magyar Turizmus Zrt. és a Travelo utazással kapcsolatos portál Év Utazója című pályázatán.

– Szeretek utazni és fotózni. Gondoltam, miért ne próbálnám meg. Egy operatőr csoporttársam segített a munkában. Rövid, pörgős videót akartam készíteni, olyat, ami nem unalmas – mondta.

Iskander Diana és a videó. Fotó: Schmidt Andrea
A mű forog, az alkotó pihen. Diana kisfilmje a harmadik legnézettebb pályamű.
Fotó: Schmidt Andrea

A pályázati kiírásban az áll, hogy a videón annak készítője is szerepeljen, és mondja el, miért szeretne az Év Utazója lenni. A pályázat nyertese tíz hét alatt egymillió forintból járja be az országot, élményeiről pedig saját websorozatban számol be. – Tíz napon át dolgoztunk. Hét napot forgattunk, három nap a vágással telt el. Az én videóm lett a harmadik legnézettebb – mondta Diana.

A pályázati felhívásra több mint 80 pályamű érkezett. A Magyar Turizmus Zrt., a Travelo és az Index munkatársai a látogatói szavazatokat is figyelembe véve döntöttek. A kiválasztásnál elsősorban nem a videók minőségére vagy a tartalom szakszerűségére koncentráltak. A célcsoportnak megfelelő, természetes, fiatalos stílusú és a kamerába spontán, improvizatív módon beszélni tudó pályázót kerestek.

A videoblogger-pályázat nyertese egy 23 éves debreceni főiskolás lány, Dobos Judit lett, aki az egri Eszterházy Károly Főiskola anglisztika szakos hallgatója. A lány a máriapócsi versenypályát, a Rabócsi Ringet mutatta be.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőr lesz a nyugdíjasházban

Másfél éve várjuk, hogy rendőrőrs legyen a házunk aljában. Tovább olvasom