Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Szegedi műsorvezetőt kapott a Ridikül

Szeged, Budapest - A Szegedhez családi szálakkal kötődő Jakupcsek Gabriella helyét Szegedről indult műsorvezető veszi át a köztévénél. A Ridikül című műsort ezentúl Dióssy Klári vezeti majd.
Nagy port kavart karácsony előtt, hogy Jakupcsek Gabriellától megválik az MTVA. A műsorvezetővel a Ridikül című műsor felvételének szünetében közölték: nem tartanak a továbbiakban igényt munkájára. Hogy ki lesz az utódja, arról is hosszasan folytak a találgatások: sokáig Novodomszky Évát emlegették. Mostanra azonban kiderült, a női beszélgetős műsort a Család-barát magazin eddigi háziasszonyára, a Szegedről indult Dióssy Klárira bízták.

– Ezzel a feladattal el kellett köszönnöm régi műsoromtól, amit nagyon szerettem. Azért tértem vissza egy évvel kisfiam megszületése után újra a munkába, hogy folytathassam a vezetését. Viszont új kihívást kaptam egy olyan műsorban, ahol mélységében beszélgethetek egy-egy témáról, amire 70 perc áll rendelkezésre – mesélt új munkájáról a tévés.
 
 Dióssy Klára. Fotó: DM
Dióssy Klára. Fotó: DM

Dióssy Klári fél éve kezdett újra dolgozni: egy évig kisfiával, Mátéval volt otthon. A Ridiküllel az eddiginél több munkája lett, hiszen napi műsort készít. Azonban azt mondja, az egész család jól alkalmazkodik ehhez az új helyzethez.

– Semmiképpen nem akartam még Mátét bölcsődébe adni, de szerencsére van egy Kati mamánk, párom édesanyja, akire mindig számíthatunk. Ráadásul a fiam is áldott jó természetű: ha elmondom neki, hogy mennem kell, nyugodtan játszik tovább, nem nehezíti meg az elválást. Sanyi is biztos támasz számomra, hiszen hangmérnökként ő is pontosan tudja, milyen hektikus életmódot és váratlan helyzeteket eredményezhet, ha az ember televíziónál dolgozik. Így soha nem volt vitánk abból, hogy miért kell elmennem.

Az új műsorvezető január 25-én debütál a Duna képernyőjén. Érdekesség, hogy ezzel a cserével szegedi kötődésű műsorvezető váltott szegedi kötődésűt. Jakupcsek Gabriella férje, Kliegl Ádám az ismert szobrászművész, Kligl Sándor fia, így rendszeresen megfordulnak a városban. Dióssy Klári pedig 1993 óta a szegedi körzeti stúdió egyik legismertebb munkatársa volt, annak megszűnése után került a fővárosba, mivel továbbra is számítottak munkájára a köztévénél. Szülési szabadsága előtt is foglalkoztatott műsorvezető volt: a Megoldások magazinját, a Ma reggelt, a Balatoni nyarat is rábízták az elmúlt években.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százötven migránst zsúfolt össze teherautójában

A jelentős teher miatt csak néhány percet tudott vezetni, de ez is elég volt, hogy a határsértők rosszul legyenek. Tovább olvasom