Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi művészek kiállítása az AXA Bankban

Szegeden és a régióban élő és alkotó fiatal, tehetséges és elismert művészek – Kovács Anikó, Ricz Géza, Marton Ákos és Tóth Eszter – festményeit felvonultató kiállítás nyílt pénteken az AXA Bank szegedi Régióközpontjában.
- A közös pont négyünkben a Rajz tanszék: mindannyian oda jártunk, csak más évfolyamra. A művészeti programok és a művészet iránti érdeklődésünk hozott össze bennünket, így lettünk barátok is, akik vissza-visszajárnak egykori tanáraikhoz és a jelenlegi diákokhoz. Ahányan vagyunk, annyiféle stílusban alkotunk, ám ez nem hátrány, sőt, a közös kiállítást csak még színesebbé teszi. Négyünknek ez az első közös kiállítása – foglalta össze a megnyitón a négy fiatal művész gondolatait egyikük, Tóth Eszter.

„Fiatal tehetségek támogatásáról van szó, akik, mint utóbb kiderült, ráadásul ismerőseim is, így nem volt kérdéses a számomra, hogy ott a helyem az AXA Bank szegedi Régióközpontjában. A banki környezetben igazi átéléssel idéztem fel régi kedves mottómat, még az Arany Pódiumos időkből:  „A tehetség a jövő aranyfedezete" – mondta Pleskonics András a megnyitón. Az eseményre készülve Dr. Rock „meghangszerelte" a művészek képeit, így a kiállításon megjelenő négy képi világ tökéletes összhangba kerülését segítette a Héjja János gitáros és Szabados-Tóth Bálint szaxofonos által előadott, improvizált élőzene is.


„Az AXA Bank tevékenységének egyik alappillére az innováció, társadalmi felelősségvállalása során pedig elkötelezetten támogatja a helyi törekvéseket és a fiatalokat, így egyértelmű volt a számunkra, hogy ezzel az újszerű és izgalmas kezdeményezéssel lehetőséget és teret biztosítunk az elismert, fiatal művészek munkáinak bemutatására. Bízom benne, hogy a kultúra közösségformáló ereje által a betérők valódi élményben részesülnek majd a Régióközpontban, ahol ügyfeleink barátságos környezetben intézhetik a pénzügyeiket" – mondta el köszöntőjében Tóth Csaba, a szegedi Régióközpont vezetője.

A kiállítás 2015. január 11-ig, hétfőn 8 és 18, kedden, szerdán és csütörtökön 8 és 16, pénteken pedig 8 és 15 óra között bárki számára szabadon megtekinthető az AXA Bank szegedi Régióközpontjában, a Kelemen László utca 7. szám alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap óta keresik Gábort

Vasárnap este kulcsait és iratait hátra hagyva ismeretlen helyre távozott egy szegedi fiatalember, a családja keresi. Tovább olvasom