Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Szegedi polgárőrök éjjel is a temetőkben

Szeged - A hagyományoknak megfelelően az idei mindenszentek, illetve halottak napjához kötődően a polgárőrök is részt vettek a temetők és azok környékének biztosításában, nemcsak nappal, de az éjszakai órákban is.
Az Alsóvárosi Polgárőr Egyesület szolgálatban lévő önkéntesei már október utolsó hetében fokozott figyelemmel járőröztek az Alsóvárosi temető környékén. A hétvégén pedig folyamatosan váltották egymást a kegyeleti helyen, ügyelve a biztonságos közlekedésre, valamint a gépkocsi feltörések, viráglopások megelőzése is fontos célkitűzésük volt. Az akcióban 20 önkéntes vett részt, akik között volt középiskolába járó ifjú polgárőr is, aki az őszi szünidő egy részét használta fel arra, hogy segítse a temetőlátogatókat abban, hogy nyugodt feltételekkel róhassák le kegyeletüket szeretteik sírjánál.

A Tápéi Polgárőr Egyesület több tagja szintén szívesen vállalta, hogy a Tápén lévő két temetőben segíti a körzeti megbízott rendőrök munkáját. Már október 31-én délutántól – egészen vasárnap estig – együtt teljesítettek járőrszolgálatot a rendőrök és a polgárőrök. Összesen 16 polgárőr vállalta a plusz szolgálatot, de rajtuk kívül a szokásos éjszakai járőrözéseken 2-2 polgárőr felügyelt a temetőkre. Nem hiába, ugyanis több helyen az égve hagyott gyertyák, mécsesek kisebb tüzeket okoztak, amelyeket ők oltottak el.

Dorozsmán szintén bekapcsolódtak a polgárőrök a halottak napi temetőőrzésbe. Az előzetes egyeztetés alapján mintegy hat óra szolgálatot teljesítettek. A Belvárosi Polgárőr Egyesület pedig 4 önkéntessel az éjszakai járőrözésből vette ki részét a Dugonics temetőben és környékén.

Olvasóink írták

 • 5. lugas6 2008. november 04. 16:30
  „A Belvárosi Temetőben is volna mit őrizni, mert a régi temetőrész vasút felőli részén kb. 100m hosszban, már évtizedek óta nincs kerítés. Hogy erre ennyi idő óta sem került pénz az is különösen érdekes.”
 • 4. */* 2008. november 04. 16:10
  „FALHOZÁLLÍTANI A TÜCSKÖKET::::!!!!!!!
  HA KÖLÖK, HA NEM KÖLÖK......!!!!!!!!!!!”
 • 3. dodó 2008. november 03. 21:42
  „2008.11.03. 19:10 | Belföld | Forrás: orfk.hu
  Fiatal zsebtolvaj került rendőrkézre október utolsó napján Szegeden.

  Adataink szerint a délelőtti órákban a Mars téri piacon egy ott vásárló nő táskájából - amíg nem figyelt oda - kiemelték pénztárcáját. A sértett szerencsére időben észrevette ezt, és nem engedte, hogy a tolvaj a rendőrség kiérkezéséig elmeneküljön. A pénztárcának - benne kb. 2.000 Ft-tal - azonban így is nyoma veszett, ugyanis a meglopott hölgy állítása szerint a visszatartott fiatal lány átadta azt társának, aki azután gyorsan elvegyült a tömegben.

  A helyszínre érkező rendőrök előállították a 16 esztendős lányt, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

  Mondom én, hogy védekezzünk a GÁRDABŰNÖZÉS ellen!”
 • 2. dodó 2008. november 03. 21:21
  „Végre egy jó hír! Védjük meg a temetőinket (IS) a Gárdától!!!”
 • 1. sjl 2008. november 03. 17:17
  „2008.11.01., szombat, Mindenszentek kb. 10:45 (fényes nappal): Mentem az Aradi vértanúk terén át a villamossínek felé a Nagyáruház irányába, amikor egy idős ember intett nekem és zihálva kért tőlem segítséget, a sarkon lévő OTP-től átjövet közben. Elmondta, hogy Alsóváros felől jött egy busszal és az SZTK felé ment át a zebrán, amikor 4-5 cigánygyerek megtámadta és pénzt kértek tőle, és elkezdték rugdosni. Hiába mondta nekik, hogy nincs pénze, de egy db ezrest akartak tőle mindenképpen. vagy teljesen összerugdossák. A (volt) WC-k előtt az OTP felé igyekezett, hogy emberek közé kerüljön, de a cigánygyerekek követték. Ahogy megláttak engem, azonnal elfutottak. Volt közöttük egészen kicsi is, de kamasz gyerek is, szóval egy vegyes banda. Egymástól "tanulják" a megélhetési bűnözést (??!!) A bajbajutott embereknek meg segítség alig van. - Ahogy elfutott a cigánybanda a tér másik irányába, az idős ember végre meggnyugodott és ment haza az Oskola utca felé. - El lehet gondolkodni, hogy már Szegeden is ilyenek fordulnak elő fényes nappal? Mi lesz itt később? Kik és mire (nem) tanították ezeket a roma gyerekeket, hogy ezt csinálják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedeczky István kitüntetése

Szeged - Kitüntetéseket adtak át tegnap a magyar tudomány ünnepén Budapesten, az MTA székházában. Tovább olvasom