Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Szegedi sajt – araboknak?

Szeged - A napokban arab üzletemberekkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten.
Ezt követően a Világgazdaság megírta: mivel csak a nagy kapacitású élelmiszer-ipari és mezőgazdasági cégek rúghatnak labdába az arab üzleti körökkel folytatott tárgyalásokon, az egyik nyertes a Csányi Sándorérdekeltségébe tartozó Bonafarm-csoport lehet. A cégcsoport egyik tagja, a Bóly Zrt. a szárnyastenyésztésben és -vágásban szövetkezhetne arab üzletemberekkel, míg a szegedi Sole-Mizo Zrt. sajtokat gyárthatna közel-keleti exportra – közölte a lap.

Megkértük Éder Tamást, a Bonafarm-csoport vállalatikapcsolatok- és PR-igazgatóját, áruljon el részleteket a szegedi tervekkel kapcsolatban. – Az ilyen jellegű kérdésekre csak a tárgyalások előrehaladtával tudunk válaszolni – mondta Éder Tamás. – Egyelőre csak felvetettük projektelképzeléseinket a konferencián részt vevő arab üzletembereknek. Amennyiben ők érdekesnek találják azokat, úgy a közeljövőben érdemi tárgyalásokra kerülhet sor – közölte a PR-igazgató.

Olvasóink írták

 • 13. joy 2013. március 05. 07:26
  „Ha valaki nyitott szemmel jár az üzletekben, jól láthatja, hogy a Tecsóban sokkal több -és olcsóbb, jobb- a magyar áru, mint az ajnározott garázsboltocskákban.
  Hazugság, hogy a hiperek, extrák csakxart árusítanak. Soha nem is volt igaz, csupán nehány szájmagyarkodó kitalációja.
  Azért olcsóbbak a nagyok, mert nagyban-olcsóbban vásárolnak, logisztikájukban kikerülik a kereskedő-drágító láncot a nagykereket, külsős szállítókat!
  Nem utolsó az az előny sem, hogy sokkal nagyobb a választéka a hipereknek.”
 • 12. joy 2013. március 05. 07:18
  „6!
  Max. rád.
  Megérdemled.
  Mást se!”
 • 11. Ged55 2013. január 28. 08:41
  „Inkább azon fáradozzanak, hogy a magyar terméket vegyék a magyarok, ne a tescóban virítsanak! Mert a tesco vásárlótól omlik össze az ország gazdasága. Az ipar, a mezőgazdaság is! A fazekastól (mert van olyan) nem veszi meg a kitűnő minőséget, de a tesziben megveszi ugyanazért a pénzért a szart! Hogyan várjuk, hogy előbbre jussunk, ha minden kaját ott vesszük meg??? Hiába veszel magyar árut, mivel azt nyomott áron veszi meg a termelőtől, és a hasznot megint ő fölözi le! Aki tesziben vásárol süllyedjen el!!!”
 • 10. DMagóg 2013. január 21. 18:50
  „6.Apátfalvi** 2012.11.15. 12:20: "... ez sem tetszik a szociknak, jönnek is nemsokára okádni ide..."

  Ugorj el időben! De arra is vigyázz, nehogy leokádd magad!”
 • 9. nobody13 2012. november 16. 07:49
  „Magdi, de, de tagja a Bonafarm-csoportnak. Guglizz rá... Jó pár tej-és húsüzemi cég, érdekes módon amelyek nem, azok a csőd szélén, vagy felszámolás alatt vannak: Gyulai Húskombinát, Kapuvári Húsüzem... Stb. Pedig a gyulai húskészítmények világhírűek és nagyon finomak voltak. Kapuvári uzsonnasonka, rémlik? Finom és kifizethető, nem műanyag.”
 • 8. vmagdi 2012. november 15. 14:27
  „a szegedi tejüzem nem olasz tulajdonban van? oohhh igazabol a kozmunkasok munkaerejet adjak el”
 • 7. nobody13 2012. november 15. 13:01
  „Lóláb... Csak nagy cégek "rúgnak labdába", Csányi úr természetesen, hadd gazdagodjon tovább, kell még egy rakás focipálya az országba... Támogassuk a kis- és középvállalkozásokat...”
 • 6. Apátfalvi** 2012. november 15. 12:20
  „reméljük eredménnyel járnak majd a tárgyalások, persze biztosan ez sem tetszik a szociknak, jönnek is nemsokára okádni ide...”
 • 5. macs 2012. november 15. 12:02
  „Nem értem ezzel mi a baj? Magyar terméknek próbálnak piacot találni. Addig míg a termelés itt folyik, addig magyar munkaerőnek van munkája, a magyar tejtermelőnek van hol eladnia a termékét.”
 • 4. sajtkukac 2012. november 15. 11:56
  „Amennyibe kerül, lassan csak az arab sejkek tudják megfizetni a valódi SAJT-ot..........”
 • 3. papsajt 2012. november 15. 11:48
  „Én nem bánom ha ezt a sajtnak nevezett valamit elviszik.
  Nem ártana ha egyszer a Magyar Élelmiszer könyvbe bekerülne,hogy csak tejből, csak melegítéssel és csak érleléssel lehetne sajtot készíteni.”
 • 2. aplikation 2012. november 15. 07:57
  „ez benne az új”
 • 1. tuningfine 2012. november 15. 07:11
  „A Makói Tejiparból évtizedekik exportáltunk a sós "feta" jellegű sajtot, az Araboknak. Mostmár nem.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A reptéren szlalomoztak a tűzoltók

A megyei katasztrófavédelem tűzoltógépjármű-vezetői részére az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei tanfolyamot tartottak tegnap Szegeden. Tovább olvasom