Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Szegedi tanárnő lett a győztes a Microsoft országos versenyén

Szeged- Nemes-Nagy Erika, a szegedi József Attila Általános Iskola és Szakiskola természetismeret-tanára nyerte a Microsoft Mixathon Challenge versenyét.
Aranyat ért Nemes-Nagy Erika projektje a Microsoft Mixathon Challenge versenyén – amelyen a szegedi tanárnő országos első helyezést szerzett. Ezzel továbbjutott a nemzetközi regionális versenyre. A természetismeretet oktató tanárnőnek „életem legjobb órája" néven kellett interaktív óratervet készítenie a szoftvercég ingyenes bővítményének használatával.

Láncreakció- és rakétakészítés, titkosírások megfejtése laborálással: többek között ezeket a feladatokat kapták a diákok a Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskola és Szakiskolában. A tervet ugyanis korábban gyakorlatban is megvalósították. Ezt foglalta össze a tanárnő a program segítségével.
A verseny fő célja a tanárok ösztönzése volt, hogy vonják be a 21. század technikai vívmányait az oktatásba, amiben Erika szakértőnek számít hazánkban.
Fotók: Frank Yvette

– Annyira érdekelt, hogyan lehet a szaktárgyi oktatásba bevinni ezeket az informatikai eszközöket, hogy nagyon sok ilyen képzésen vettem részt. Így ma már én oktatok másokat, ezért is örültem ennek a lehetőségnek– mondta a tanárnő.

Az elnyert díj a Microsoft IT Academy (ITA) ingyenes képzése, amin az iskola tanárai és diákjai is részt vehetnek. A tanfolyam olyan hasznos digitális technológiai tudást ad majd át a hallgatóknak, ami segítheti későbbi elhelyezkedésüket, tájékozódásukat a digitális világban. Erikáért legközelebb márciusban, a nemzetközi versenyen izgulhatnak diákjai és kollégái, ahol a fődíj a speciális nevelési igényű gyerekek tanulását segítő eszköz, egy Xbox One és Kinect csomag.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre nincs új kancellár Szegeden

Egyelőre nincs új kancellár Szegeden
Pedig van bőven jelentkező, a posztra 17-en adtak be pályázatot december végéig. Tovább olvasom