Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Szegedi tehetségek a ParaSzuperSztárban

Szeged - Két szegedi fiatal is eredményesen szerepelt a ParaSzuperSztár tehetségkutató verseny döntőjében. A súlyosan mozgássérült Tóth Károly tánc kategóriában második lett, a mozgássérült, vak és szellemi fogyatékos Licsicsányi Viktória pedig két különdíjat hozott el.
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége tavasszal ParaSzuperSztár címmel előadó- és alkotóművészeti kategóriában tehetségkutató versenyt hirdetett fogyatékossággal élő emberek számára. A megmérettetés célja, hogy rátaláljon olyan tehetségekre, akik eddig nem, vagy kevésbé tudták megmutatni magukat a szélesebb nyilvánosságnak, és őket egy jövőre induló tehetséggondozó program keretében is segítse művészi pályájukon.

Az előadó-művészeti kategóriában – vers- és prózamondás, ének, hangszeres zenei előadás, tánc, színjátszás – közel 160 nevezés érkezett. A beküldött bemutatkozó anyagok alapján egy szakmai zsűri több mint 50 produkciót talált érdemesnek az elődöntőre. Innen 19-en jutottak a múlt hét pénteken megrendezett döntőbe – köztük két szegedi fiatal is.

Tóth Károly tánc kategóriában második lett.
Tóth Károly tánc kategóriában második lett.

A 27 éves Tóth Károly saját maga koreografálta tánccal indult, amellyel második helyezést ért el. A súlyosan mozgássérült, nehezen beszélő fiatalember hét éve táncol, 150 ezer forintos nyereményét is arra szeretné használni, hogy tovább fejlessze magát. A Károli Gáspár egyetem színháztudomány szakának hallgatója. – Szerencsére befogadtak a normál egyetemre, jelenleg mesterszakon tanulok – mesélte.

A 11 éves mozgássérült, vak és szellemi fogyatékos Licsicsányi Viktória az Anasztázia című film betétdalával indult, és két különdíjat is elhozott, egyiket az online közönségszavazás nyerteseként.

– Már a hét elején is náthás volt, betegen lépett fel. A lehetőségeihez képest viszont így is szépen énekelt – mesélte édesanyja, Zsuzsa. – Ráadásul egy kis technikai probléma is adódott, amit profi módon oldott meg.

Licsicsányi Viktória két különdíjat kapott. Fotók: DM
Licsicsányi Viktória két különdíjat kapott. Fotók: DM

Viktória a fővárosban, a vakok intézetében tanul, csak hétvégente jön Szegedre. A budapesti döntőre azonban vizsgázó bátyja kivételével mindenki elkísérte, így ikertestvére is, aki szintén elindult ezen a versenyen. Boglárka verset mondott, de az elődöntőben kiesett.

– Azt gondolom, hogy nincs ennél nagyobb büszkeség egy szülőnek, mint ezt megélni, hogy gyermeke, aki ennyi hátránnyal indult neki az életnek, eljutott idáig – fogalmazott az édesanya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal ütközött egy személyautó Mórahalomnál

Teljes útzár mellett helyszíneltek a rendőrök az 55-ös főúton: egy kamion és egy személyautó ütközött Mórahalom és Ásotthalom között. Tovább olvasom