Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi testfestő a bajnok

Szeged - Szegedi testfestő képviselheti idén hazánkat az Európa-bajnokságon. A 43 éves Budaházi László a hétvégén nyerte meg a Beauty Forum Bodyart testfestő-bajnokságot, úgy, hogy egy éve nem vett ecsetet a kezébe. Tavaly harmadik lett ugyanezen a versenyen, előző évben második.
László divattervezőnek tanult, jelenleg belsőépítész. Tíz éve foglalkozik testfestéssel, de korábban a Friderikusz-show díszletének elkészítésében is szerepe volt. – Ez a műfaj a térbeliség miatt sokkal nehezebb, ráadásul a színeket sem egyszerű kikeverni. De én mindig szerettem, ha valamit nem lehet könnyen megoldani, hanem gondolkozni kell rajta és egyedivé kell tenni.

Mutató a mellbimbón, portré a háton. Fotók: Borsonline
Mutató a mellbimbón, portré a háton. Fotók: Borsonline

A versenyen öt óra alatt kellett elkészíteni az alkotást, amelyet László még csak meg sem tervezett, ki sem próbálta.

– Mindössze egy rajzmintát csináltam. Jobban hiszek abban, hogy a helyszínen valósítom meg az elképzelésemet.

Témának Salvador Dalít választotta. – Mindig elvont témákat festek, ez a művész eléggé elvont ahhoz, hogy tetsszen – mesélte. A szintén szegedi modell, Kiss Ágnes hátán Dalí portréja, felsőtestén pedig egy bagoly volt látható, amelynek előugró szemein óramutatók lógnak. Ezeket a modell mellbimbójára erősítették fel. László légecsettel dolgozott – ezt a technikát kevesen használják, mert jóval nehezebb így alkotni, mint hagyományos ecsettel.

Készül a győztes alkotás.
Készül a győztes alkotás.

– Nem úgy indultam, hogy nyerni akarok, de ha már én képviselhetem az európai mezőnyben Magyarországot, mindent megteszek, hogy jövő októberben becsülettel helyt tudjak állni Münchenben. Magyarországon a testfestésnek még nincs nagy hagyománya, többek között azért, mert költséges műfaj.

László már most elkezdi a felkészülést a versenyre, és szeretné tudását továbbadni.

– Mivel én jövőre már nem indulhatok a magyar bajnokságon, szeretnék rá felkészíteni egy művészt. Méghozzá szegedit, hogy a város hírnevét tovább öregbítsük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötleteket várnak az agráriumból

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a Földművelésügyi Minisztériummal közösen Csongrád megyei projektötleteket vár . Tovább olvasom