Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Szegedi Várjátékok: július 5-én indul a fesztivál

Július 5-től több mint három héten át az egész család számára tartalmas programokat, köztük tizenhat színházi előadást kínál a Szegedi Várjátékok, melyen a szervező Pinceszínház saját produkciójában bemutatják a Madarat tolláról című gyermekeknek szóló zenés darabot is.
A fesztivál hagyományosan a legkisebbeknek szóló műsorral indul, délelőtt és délután meséket és bábelőadások várják a gyermekeket – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A fesztivál első hetében a Szabad Ötletek Színháza, a Szép Ernő Színház, a WestEnd Színház és a Fabula Bábszínház vendégszerepel gyermekdarabjaival Szegeden, valamint műsorra tűzik a Szegedi Pinceszínház Darvasi László regényéből készült meseelőadását, a Trapitit is.

Az előadások mellett számos ingyenes program, állatsimogató, lovasszekerezés, ugrálóvár és játszósarok várja a családokat.

A következő héten a Várszínházi estéken két vendégprodukciót láthat a közönség: Udvaros Dorottya és László Zsolt főszereplésével Robert James Waller Madison megye hídjai című regényének színpadi változatát, A szív hídjait, valamint a Jövőre veled ugyanitt 2-t Gubík Ágival és Perjés Jánossal.

Évtizedes hagyomány, hogy a szegedi Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári bemutatójával a közönség elé, ez idén a Madarat tolláról című zenés mesejáték lesz, melyet július 20-tól összesen hat estén játszanak a Stefánián. A szeretetről és barátságról szóló darabot a mű tavalyi, veszprémi ősbemutatóját is rendező Tóth Loon állítja színpadra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés témája lesz Sándorfalván az országjáró medve - felvetették: fogadja örökbe a város

Testületi ülés témája lesz Sándorfalván az országjáró medve - felvetették: fogadja örökbe a város
Azt szeretnék képviselők, ha az állat a Szegedi Vadasparkban maradna és a település, ahol elfogták, örökbe fogadná - de járdaépítésre is kevesebb pénz jut, mint tavaly. Tovább olvasom