Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Szegedi videó népszerűsíti az országos programot

Szeged - Szegedi alkotók, illetve szegedi, makói, valamint algyői amatőr és profi művészek készítették el közösen azt a vírusvideót, amellyel a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatot népszerűsítik.
Idén kilencedik alkalommal hirdeti meg a Magyar Népművelők Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a helyi közösségek bemutatkozásának teret biztosító országos rendezvénysorozatát. Az eseményhez csatlakozni kívánó művelődési házak február 1-jéig tölthetik fel tartalmas, izgalmas nappali és éjjeli programjaikat a www.kulturhazak.hu hivatalos honlapra.

Szegedi videó népszerűsíti az országos programot

A reklámvideó alapötletét a Tavaszi szél dallamvilága és szövege ihlette. Az alkotók számos művészeti ág képviselőjével énekeltették, játszatták el a dalt, arra törekedve, hogy azok úgy szólaljanak meg, ahogy a művészek a hétköznapokban is előadják. Kulturális intézményekben rögzítették az előadásokat képben- hangban, majd azt később keverték össze.

Így valójában kötöttségektől, mindenféle digitális stúdióhangzástól mentesen szólalnak meg a sorok. Az alkotók legfőbb célkitűzése az volt, hogy az egyszerű és mindenki által ismert népdal előadhatóságának sokszínűségét párhuzamba állítsák a kultúrházakban zajló programok és lehetőségek színes palettájával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmesek ölelése a Dóm téren

Valentin-napra készül a szegedi szabadtéri: most minden megvásárolt páros bérlethez romantikus fotózás jár, február 14-én. Tovább olvasom