Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Szegediek a bombariadókról: pénzbírságot a fenyegetőknek

Szeged - Szegediek véleményét kérdeztüka sorozatos bombariadókról. Éppen amikor írásunk elkészült, kaptuk a hírt: újra ismeretlen telefonált a rendőrségre tegnap délután 4 óra körül, mondván, az APEH-székházban helyezett el bombát.

– Inkább nem ecsetelném, hogy milyen büntetést szabnék ki rájuk
– mondta Bende András, amikor arról faggattuk, hogy mi a véleménye a közelmúltban történt sorozatos szegedi bombafenyegetések elkövetőiről. A szegedi Matuzsálem étterem üzletvezetője szerint hülyék mindig voltak a Földön. – Az elmúlt hónapokban bombariadó miatt háromszor – július 18-án, október 28-án és november 17-én – kellett bezárnunk, ami miatt anyagi kárunk is keletkezett – mesélte. Az üzletvezető főleg a júliusi, péntek délutáni 5-6 órás forgalomkiesést sajnálja.

– Legalább az iskolába telefonált volna be – mondta mosolyogva Höffner Gábor. A Móra Ferenc szakközépiskola diákja ezután komolyra fordította a szót: ő is pénzbüntetésre ítélné a fenyegetőt. – Térítse meg az összes általa okozott kárt, de börtönbe azért nem küldeném – vélekedett a fiú. A rendőrökről is megvolt a véleménye: egyszerűen bénának tartja őket.

Bosszúságot, de anyagi kárt is okoz a szegedi bombariadó-sorozat. Fotó: Schmidt Andrea
Bosszúságot, de anyagi kárt is okoz a szegedi bombariadó-sorozat.
Fotó: Schmidt Andrea

– Mindegyik ügyben folyik a nyomozás a Szegedi Rendőrkapitányságon. Bár eddig nem sikerült megállapítani a telefonálók kilétét – tudatta lapunkkal Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Pótfotózás

A november 17-i bombariadó miatt babafotózásunk is megszakadt a Technika Házában, amit holnap pótolunk be. A gyerekeket szüleikkel együtt 10 és 17 óra között várjuk a Technika Házában.

Alig tettük le a telefont, kaptuk a hírt: tegnap 16 óra után pár perccel ismét telefonon kapott riasztást a rendőrség, ismét a szegedi APEH-székház felrobbantásával fenyegetett az ismeretlen. A délutáni csúcsforgalomban ismét lezárták a Kossuth Lajos sugárutat és a Bocskai utcát mintegy 3 órára. Bombát nem találtak.

Szegedi bombakronológia

2008. 07. 18.: A szegedi Kiss Menyhért utcai CIB Bankba telefonált egy férfi: az épületben bomba robban.

2008. 10. 28.: A rendőrségre telefonált az a nő, aki azzal fenyegetőzött, hogy bomba robban a Széchenyi téren a CIB Bank, a nagyposta és a városháza környékén. A hatóság beazonosította a hívás helyét, de nem akadtak a fenyegető nyomára.

2008. 11. 17.: Egy ismeretlen férfi telefonált az Országos Rendőr-főkapitányságra: a szegedi Kiss Menyhért utca és a városháza között parkoló autókban robbanószerkezet hoz működésbe.

2008. 11. 20.: Egy ismeretlen férfi az APEH központi számán közölte: a székházban két C4-es robbanószerkezetet helyezett el. Egy Anna-kúthoz közeli nyilvános fülkéből telefonált.

2008. 11. 22.: Telefonon jelentette be egy ismeretlen, hogy bombát helyezett el a Lidl Áruházban. A rendőrök mindkét szegedi áruházat kiürítették.

Olvasóink írták

 • 2. igazságkereső 2008. december 08. 11:59
  „Nem csak börtönbe kellene zárni az ilyet, ha nem jól el is kellene verni,hogy egy életre menjen el a
  kedve és az összes ilyen bombariadó anyagi vonzatát ráterhelném.Kb. 2-3 év börtön talán észhez
  térítené az elkövetőt - ha sikerül egyáltalán elfogni -, hiszen előbb, vagy utóbb biztos lesz olyan
  banánhéj,amelyen elcsúszik.

  A bíróságnak meg természetesen nem kell ilyen esetben humanitást mutatnia,ez már több a soknál
  amit ezek a betyárok csinálnak!”
 • 1. csonakos 2008. november 26. 08:20
  „Mindenféleképp BÖRTÖNT! - terrorfenyegetettség miatt. Akkor majd meggondolja a szemét! Nem ejnyebejnye!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rongálások, lopások az egyetemi bibliotékában

Szeged - Vizsgaidőszak közeledtével a megszokottnál háromszor annyi könyvet próbálnak kicsenni az egyetemi könyvtárból. Tovább olvasom