Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Szegediek a legtöbbet idézett kutatók listájának élén

Szeged - Az egyik hazai hetilap egy nemzetközi mutatószám alapján összeállította a száz legtöbbet citált magyar tudós névsorát. Két tudományterületen is szegedi kutató áll az élen: Solymosi Frigyes, illetve Dudits Dénes. A világ hatezer legidézettebb kutatója között pedig ott van Csörgő Sándor is.
A kémiai tudományokban Solymosi Frigyes, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara kémiai tanszékcsoportjának vezetője, az agrártudományok területén pedig Dudits Dénes, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központjának főigazgatója a legidézettebb magyar kutató – derül ki egy hazai hetilap január végén közölt rangsorából.

A Heti Válasz összegyűjtötte a száz legeredményesebb, magyarországi kutatóhelyen dolgozó természettudóst, két tudományterületen is szegedi kutatót említve első helyen.

A számítást Jorge E. Hirsch kaliforniai fizikus módszere alapján végezték: ő a tudományos tevékenység, a közlemények elismerésének, visszhangjának jellemzésére speciális mutatószámot vezetett be, amelyet a Web of Science honlap a világ összes publikáló kutatójára nézve közöl. A világ hatezer legidézettebb kutatója között e szerint hat magyar is szerepel – köztük a szegedi Csörgő Sándor matematikus, a Sztochasztika Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára.

Olvasóink írták

  • 1. Trunks 2008. február 11. 08:55
    „Solymosi Frigyes nem tanszékcsoport-vezető (nem is volt soha), hanem emeritus professzor.
    És ki a cikk írója??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogvita várható az alkalmasságról

Szeged - Információnk szerint a szegedi színidirektorságra pályázott négy jelölt közül csak hárman felelnek meg a jogszabályi előírásoknak. Tovább olvasom