Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Szegediek a legtöbbet idézett kutatók listájának élén

Szegediek a legtöbbet idézett kutatók listájának élén

Szeged - Az egyik hazai hetilap egy nemzetközi mutatószám alapján összeállította a száz legtöbbet citált magyar tudós névsorát. Két tudományterületen is szegedi kutató áll az élen: Solymosi Frigyes, illetve Dudits Dénes. A világ hatezer legidézettebb kutatója között pedig ott van Csörgő Sándor is.

Munkatársunktól - 2008.02.09. 04:00
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A kémiai tudományokban Solymosi Frigyes, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara kémiai tanszékcsoportjának vezetője, az agrártudományok területén pedig Dudits Dénes, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központjának főigazgatója a legidézettebb magyar kutató – derül ki egy hazai hetilap január végén közölt rangsorából.

A Heti Válasz összegyűjtötte a száz legeredményesebb, magyarországi kutatóhelyen dolgozó természettudóst, két tudományterületen is szegedi kutatót említve első helyen.

A számítást Jorge E. Hirsch kaliforniai fizikus módszere alapján végezték: ő a tudományos tevékenység, a közlemények elismerésének, visszhangjának jellemzésére speciális mutatószámot vezetett be, amelyet a Web of Science honlap a világ összes publikáló kutatójára nézve közöl. A világ hatezer legidézettebb kutatója között e szerint hat magyar is szerepel – köztük a szegedi Csörgő Sándor matematikus, a Sztochasztika Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Trunks 2008.02.11. 08:55

Solymosi Frigyes nem tanszékcsoport-vezető (nem is volt soha), hanem emeritus professzor.
És ki a cikk írója??Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...