Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Szegediek nyerték a budapesti halászléfőző versenyt

Budapest - Gazdagon terített asztallá változott a fővárosi Vajdahunyadvár környéke, amely vasárnap estig a harmadik budapesti halfesztiválnak ad otthont.
A fenséges ízekkel tarkított rendezvény pénteketn arra a kérdésre próbált választ adni, melyik a finomabb halászlé, a bajai vagy a szegedi. A szervezők a lehető legigazságosabb zsűrire bízták a döntést, a közönségre. Míg a bajaiak ponty, szürkeharcsa és némi kárász hozzáadásával gazdagították a gyufatésztás lét, addig a Tisza-partiak a passzírozott pontyos vegyeshal-alapot haltejjel töltött boszorkányszigeti batyus tésztával bolondították. A versenytársak kitettek magukért, és egymás főztjét is megkóstolták.

 A szegedi Frank Sándor viszont lefőzte a zsűrit és a kóstoló közönséget. Fotók: Bors /Cser Dániel
A szegedi Frank Sándor viszont lefőzte a zsűrit és a kóstoló közönséget. Fotó: Cser Dániel

– Ennél finomabb szegedi halászlét még nem ettem – dicséri kollégája főztjét Csémy László, akinek kedves szavait rögtön viszonozta Frank Sándor, a szegedi halászcsárda mesterszakács tulajdonosa.

A bajai Ádám Péter, Csémy László és Kolmann Péter többszörös halfőző bajnokok is kitettek magukért. Fotó: Bors
A bajai Ádám Péter, Csémy László és Kolmann Péter többszörös halfőző bajnokok is kitettek magukért. Fotó: Bors

– Mintegy háromszázhatvanan kóstoltak és szavaztak – mondja a Délmagyarországnak Németh József, a rendezvény szakmai védnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balassa Sándor 80 éves

A 80 éves Balassa Sándor Kossuth- és Erkel-díjas, kiváló művész zeneszerzőt, a Nemzet Művészét köszöntötték pénteken a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Tovább olvasom