Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Szegedre jön a Budapest Bár

Szeged - Szegeden koncertezik kedden a Budapest Bár. Mókusőrs-hangulat a színfalak mögött és kávéházi intimitás a színpadon. Itt lesz mindenki, például Kiss Tibor (Quimby), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci, Rutkai Bori.
A magyar szórakoztató zene történetének keresztmetszetét adják a Budapest Bár dalai a heaven street sevenös Szűcs Krisztián szerint. A Quimby frontembere, Kiss Tibor azt mondta, meg kell találni az egyensúlyt az alázat és az irónia között, amikor az ember például a Szívemben bomba van című Walter László-szerzeményt énekli. Szalóki Ági (akivel kapcsolatban nem lehet egyetlen együttest említeni, inkább csak műfajokat: népzene, dzsessz, gyerekdalok) úgy fogalmazott: a hatvanas években jellemző kávéházi, intim hangulat éled újjá a koncertjeiken.

A Farkas Róbert alapította Budapest Bár kedden Szegeden az IH Rendezvényközpontban koncertezik. Az együttesen és a már említett énekeseken kívül itt lesz Frenk (Hiperkarma), Keleti András (ColorStar), Kiss Erzsi (Egy Kis Erzsi Zene, Erik Sumo), Kollár-Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci, Rutkai Bori (Specko Jedno).

Szegedre jön a Budapest Bár
Szegedre jön a Budapest Bár

A hazai underground sztárénekeseit Szűcs Krisztián egy kiránduláson lévő osztályhoz hasonlította, ahol az osztályfőnök Farkas Róbert, aki liberális vezető, a repertoárt például közösen bővítik. Krisztián nemrég új dalt kapott, övé lett a Legyen a Horváth-kertben Budán.

– Tényleg Mókusőrs-hangulat van a színfalak mögött. Beszélünk technikai dolgokról is, de van, hogy csak bohóckodunk – mondta Kiss Tibor, aki a fentebb használt sztárénekes titulussal nem ért egyet, szerinte ők csak „figurák, egy-egy zenekar alakjai". A Quimby frontembere többek között az Ezt a nagy szerelemet című dalt adja elő, amelyet személyes élmény miatt választott. Megtetszett neki az a vágyakozás és elhagyatottság, amivel egy kedves barátnője takarítás közben énekelte egy szilveszteri buli után.

Szalóki Ági a közös munkával kapcsolatban megjegyezte: első pillanattól kíváncsi a többiek véleményére. Inspirálja, hogy szinte az egész koncert alatt minden szereplő a színpadon van – nekik is énekel, nem csak a közönségnek.

a hatvanas években jellemző kávéházi, intim hangulat éled újjá a koncertjeiken
A hatvanas években jellemző kávéházi, intim hangulat éled újjá a a Budapest Bár koncertjein.

– Néhány énekessel már dolgoztam együtt korábban, másokat fesztiválokon láttam. Egyéniségeket kerestem. Fontos volt az is, hogy a dalokat úgy adják elő, mintha azokat ma írták volna. Tudtam, hogy siker lesz, de nem gondoltam, hogy ekkora – magyarázta Farkas Róbert, az énekesekkel erősített Budapest Bár kitalálója. Fellépéseiken a koncert közben vetítenek, a színpadot pedig berendezik. Ez némi show-jelleget kölcsönöz az estnek, de – ahogy Szűcs Krisztián fogalmazott – elsősorban koncertre számíthatnak a nézők, hiszen egyikük sem musicalszínész.

Olvasóink írták

  • 2. jozo 2008. október 27. 15:51
    „könyörgöm, miért hóvégére????

    pénteken lesz fizetésem, pedig elmentem volna :-(((((((”
  • 1. homer 2008. október 27. 15:26
    „Végre valami!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth László a jégtáncos állatidomár

Szeged - Horváth László 18 évesen tanult meg korcsolyázni, néhány évvel később már egy olaszországi jégrevüben piruettezett, hogy aztán egy spanyol cirkusszal állatidomárként hódítsa meg Marokkót. Tovább olvasom