Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Székelyék ma indulnak nászútra Sarm-es-Sejkbe

Az egyiptomi merényletsorozat elbizonytalanította a szegedi Székely házaspárt, a fiatalok ma mégis elindulnak nászútjukra a terrortámadás sújtotta Sarm- es-Sejkbe.
A Székely házaspár inkább Korfura szeretett volna utazni, de már nem tudták lemondani az egyiptomi utat. Fotó: Schmidt Andrea
Hétfő reggel a Kartago Tours Oroszlán utcai irodájába egy fiatal pár érkezett, hogy lemondja az egyiptomi Sarm-es-Sejkbe tervezett nászútját. A béke városaként emlegetett egyiptomi üdülőparadicsomban hatvannégy ember vesztette életét a szombatra virradóra végrehajtott merényletsorozatban.

Székely Tibor és felesége a hét végén kötött házasságot és ma indul a terrortámadások helyszínére. Az egyhetes utazás 270 ezer forintjukba kerül.
– Kinek van kedve nézegetni a felrobbantott épületetek? Az utasok nem tehetik ki a lábukat a szállodából? – kérdezte az ifjú feleség. – Akkor inkább elmegyek Gyopárosfürdőre és lógatom a lábamat a medencébe. Esküvő után nem akarunk meghalni! Londonban kétszer robbantottak, Egyiptomban miért ne ismételhetnék meg?

A fiatalok már a szabadságukat is kiíratták. Székely Tibor áradozva mesélt a Sínai-félsziget déli csücskében lévő város szépségeiről: a korallos mélyvízről, ahová még a közeli Jordániából is átjárnak búvárkodni. Míg a fiatal házaspár tanakodott, mit tegyen, az irodába érkezett egy idősebb hölgy, aki Sarm-es-Sejkbe akart utazni, de már nem volt szabad hely. Az asszony szinte vidáman mesélte, hogy ugyanott öt évvel ezelőtt egy Mercedesbe rejtett pokolgép robbant mellette.

Székely Tibor és felesége arra gondolt, inkább Korfura utazna, mondván: egy szigetre biztosan nehezebben jutnak be a terroristák. Ám mivel a Külügyminisztérium állásfoglalása szerint Egyiptom biztonsági megítélése nem változott, s nincs ok, hogy veszélyeztetett övezetnek nyilvánítsa Sarm-es-Sejket. Ezért az utasoknak nem jár vissza a befizetett pénz. Így Székelyék akkora összeget buktak volna, hogy bár a terrortámadások elbizonytalanították őket, ma mégis elutaznak nászútra a sínai-félszigeti városba.

– Bízunk abban – tette hozzá Székely Tiborné –, hogy minden reggel felébredünk!


Órákon múlt a vásárhelyi család élete

Ma késő este érkezik haza Sharm-el-Sheikből a vásárhelyi Rischák Károly és családja. Életük csupán néhány órán múlott, hiszen pénteken éjjel abban a bazárban kerestek papucsot a nagymamának, amelyet másnap reggel felrobbantottak. A férfi édesanyja, Rischák Károlyné Ida a rádióból értesült az egyiptomi borzalmakról. Azonnal próbálta elérni mobiltelefonon a fiáékat, de a vonalak túlterheltsége miatt nem tudott velük beszélni. Végül a Külügyminisztériumot hívta, ahol megígérték neki, hogy megkeresik a családját. Rischák Károly – akit tegnap nem sikerült elérnünk – nem sokkal később visszahívta édesanyját, és megnyugtatta, hogy jól vannak. Nyaralásukat nem szakították meg, az előzetes terveknek megfelelően ma landolnak Ferihegyen. 

Mikor jár vissza a pénz?

Ha az utas 35 nappal az indulás előtt mondja le az utat, akkor fejenként 3 ezer forint kezelési költséget kell fizetnie. Ha 34-30 nappal, akkor a befizetett összeg 90, 29-20 nappal a 60, 19-10 nappal a 40, 9-6 nappal a 20 százaléka jár vissza. Ám ha valaki indulás előtt kevesebb mint öt nappal mondja le az utat, akkor az egész összeget ki kell fizetnie. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi városházán nincs felelős?

Kódolva volt, hogy csődhelyzetbe kerül a szegedi rendelőintézet – állítják ellenzéki… Tovább olvasom