Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Székelykáposzta 40 kiló húsból

Szeged - Végy 40 kiló húst, 30 kiló káposztát – no meg 3 darab 50 literes bográcsot –, és készíts egy finom székelykáposztát. Így szólt a szegedi rotarysták receptje, amely alapján kedden közel 150 főre főztek a szegedi ferencesek Szent Ferenc konyháján.
A Szent-Györgyi Albert Rotary Clubnál immár hagyomány, hogy a karácsonyi vacsorájukon összegyűlő adományokból rászorulóknak főznek az alsóvárosi kolostorban.

– Korábban a pénzt átadtuk a szerzeteseknek, de két éve úgy döntöttünk, hogy sokkal több adag ételt tudunk kiosztani, ha mi magunk visszük hozzá az alapanyagot, főzzük meg, osztjuk ki, és mosogatunk el utána – mondta el Nagy Miklós, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club elnöke.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai maguk vendégelték meg a rászorulókat. Fotó: Karnok Csaba
A Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai maguk vendégelték meg a rászorulókat. Fotó: Karnok Csaba

Már az első napon zsúfolásig megtelt az ebédlő, nem győzték dicsérni a gazdag egytálételt, amelyben szinte több volt a hús, mint a káposzta. Vacsorájuk mellé egy adag C-vitamint is kaptak – szintén az egyik rotarysta felajánlásából. 

Szerdán egy 120 literes üstben készül a ferences konyhán a gulyás leves, amelybe a férfiak kézzel szaggatják a 4 kiló lisztből és 40 tojásból készülő csipetkét. CSütörtökön pedig szegedi pontyhalászlét szolgálnak fel a szegénykonyhán a rotarysták, amely mellé a feleségeik házi készítésű süteményeit kínálják. A közel 500 adag étel megfőzése után megmaradt pénzt – a Délmagyarország–Rotary Adventen összegyűlt perselyadományokkal együtt – a ferences konyha felújítására fordítják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelemlakatok a szegedi Belvárosi hídon

Szívmelengető érzés a leghidegebb téli napokban is azzal szembesülni, hogy vannak, akik annyira szeretik egymást, hogy lakattal pecsételik meg szerelmüket. Tovább olvasom