Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Szekérhúzó rekordkísérlet Szegedről

Szeged - A hatvanegy éves szegedi férfi, Aranyi László újabb rekordkísérletre készül: március 22-én ötvennapos túrára indul. Az országot húzza körbe turista felszereléssel megpakolt, közel négymázsás dorozsmai kasos szekerével.
Ez nem az első rekordkísérlete, két éve keresztbe szelte át az országot ritkaságnak számító négykerekűvel: huszonkét nap alatt tett meg 694 kilométert. És olyan is volt, hogy Szeged belvárosában huszonnégy órán át húzta a szekeret. A hosszú úton biciklivel kíséri egy önként vállalkozó, és méri a megtett kilométereket, illetve az eltelt időt, majd az adatok alapján hitelesítik a rekordot. A kétezer kilométeres megmérettetés komoly felkészülést igényel, ezért a nyugdíjas férfi novemberben és decemberben alapozó edzéseket tartott: mindennap lefutott tíz-tizenöt kilométert a tápéi töltésen, úszott és kerékpározott.

Az újszegedi ligetben edzésként másnaponta körülbelül tíz kilométert tesz meg.
Fotó: Segesvári Csaba

Egy hete kezdte meg a ráfos fából készült szekerével az edzést, mely üresen is 305 kilogrammot nyom. A negyvennyolc éve sportoló – kerékpározó, távgyalogló, maratoni futó – László minden másnap felveszi a Tisza Sport Hotel előtt parkoló szekerét, és átmegy az újszegedi ligetbe, ahol a betonon tíz kört, azaz körülbelül tíz kilométert tesz meg. A nyugdíjas sportoló minden héten megiszik egy-két korsó barna sört is. Tapasztalatai szerint jót tesz a szervezetnek. Azért dolgozik, hogy példát mutasson a fiatal nemzedéknek, hirdesse az egészséges életmód, a sport jelentőségét és küzd a drogmentes életért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét határsértőket fogtak Szeged közelében

Szeged - Ismét határsértőket fogtak a rendőrök Szeged közelében: szombat hajnalban öt, a kora délutáni órákban pedig újabb két illegálisan az országba érkező szerb állampolgár akadt horogra. Tovább olvasom