Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Széles Flórát nem vették fel a színművészetire

Szeged - A felvételiztetők túl szépnek találták a 19 éves Széles Flórát ahhoz, hogy a világot jelentő deszkákra lépjen. Mivel a színművészeti akadémiára nem vették fel, jelentkezett a szegedi egyetem jogi karára. Idejét – a kottaolvasáson kívül – a jogi paragrafusok biflázása tölti ki.
– Nem vettek fel a színművészetire, ezért jelentkeztem a jogra – mondja mosolyogva a 19 éves Széles Flóra. Tavaly februárban tizenöt verssel, öt monológgal, tíz népdallal és musicalszámokkal is készült a fővárosi színészképzőbe, de kiesett a háromfordulós első rostán. – A felvételiztetők azt mondták: túl szép vagyok ahhoz, hogy színésznő legyek – idézte fel Flóra az elutasítás indokát.

Szülővárosában, Vácott zeneoviba járt Flóra. De csak tizennégy évesen, Szegedre költözésük után kezdte el komolyabban foglalkoztatni az előadó-művészet.

– A Rókus II. számú Általános Iskola színjátszó csoportjával musicaleket adtunk elő. Játszottam – többek között – a Greaseben és A padlásban is. Az ott tanító pedagógusok javasolták, hogy képezzem tovább a hangomat – emlékezett vissza Flóra. A dalokat kezdetben Széll Pálné irányítása alatt gyakorolta, majd Széll Bernadetthez járt énekórára. De a szegedi zeneszerző és karmester, Nagy Imre Erik is szárnyai alá vette. Tanáráról elárulja: ő készítette fel Lakatos Krisztiánt a Megasztárra.

A TV2-es tehetségkutató műsorba egyébként Flóra is jelentkezett. A szegedi Széchenyi téri válogatáson a Funny Girl című musicalből adott elő egy részletet. S bár az ott összegyűlt tömeg kitörő örömmel fogadta a dalt, a zsűri tagjait nem győzte meg szereplésével – nem hívták vissza. Ez a kudarc azonban nem tántorította el a gyönyörű fiatal lányt attól az elhatározásától, hogy káprázatos énekhangjával másokat is lenyűgözzön. A mai napig rendszeresen fellép különböző rendezvényeken. Énekelt már szeretetotthonban, karácsonyi ünnepségen és rendőrtalálkozón. Utóbbi alkalommal dalával annyira meghatotta a műsorvezetőt, hogy a konferanszié elsírta magát.

Hallgassa meg Széles Flórát!– Nem adom fel! Hamarosan újra jelentkezem a színművészetire! De a jogot sem hagyom abba, hiszen azok a művészek, akikkel a jövőmről beszélgettem, mind azt tanácsolták: jó, ha az ember szerez egy diplomát. Gazdasági jogot szeretnék tanulni – osztotta meg velünk jövőbeli terveit. – Ha a színészkedés mégsem jönne be, keresek egy biztos jogtanácsosi állást.

Legjobb női főszereplő

Az éneklés előtt Széles Flóra 12 évig hegedült. Kiskorában balettozott, modelliskolába járt. Még gyermekszépségversenyeken is indult – koronával jutalmazták. Később öt évig atletizált, legújabban pedig táncol a Szegedi Táncművészeti Iskola modern tánc szakán. Flóra nemcsak az éneklésben és a sportban ért el sikereket: a Szép magyar beszéd versenyen Kazinczy-érmet kapott, egy nemzetközi színjátszó találkozón pedig a legjobb női főszereplőnek találták.

Olvasóink írták

 • 11. reci0606 2009. január 22. 16:11
  „Jóó elnézést, csak a az előadáson külön volt és nem hallgattam végig!! És megnyugtathatom, hogy figyelmesen elolvastam, mivel egy színjátszó társamról van szó!!! Képzelje sokkal többet tudok a zenés művekről és igen is tudom, hogy "nem csak szóló áriák vannak, hanem együttesek és kórusok is" szóval ha megkérhetném szép szóval, engem ne oktasson ki!! Köszönöm szépen!! És még azt nem értem, hogy mért nincs említés Varjasi Ottóné tanárnőről akivel a Rókus II-ben Flóra színjátszott és bemutattak musicaleket!!!”
 • 10. nagykotta 2009. január 21. 08:45
  „Kedves "reci" ....
  Ha nem úgy kezdenéd a hozzászólásod - ahogy egy pár sorral lentebb megtekinthető - talán.....még egyet is értenék VELED...! DE: az nem fordult meg esetleg a fejedben, hogy az egyébként kiváló cikket író újságírónő - úgy állította össze a hanganyagot - szándékosan!! - hogy legyen benne 1 szóló, 1 együttesben való közreműködés ??? - mert ha már TE is léptél színpadra - akkor igazán tudhatod, egy zenés műben - nem csak szóló áriák vannak, hanem együttesek és kórusok is - FIGYELMEDBE ajánlom ....A harmadik kérdéses hanganyaggal kapcsolatban nekem az a gesztus jutott eszembe - amit a DÉLMAGYAR tett - hogy abból a csapatból is ad egy kis "ízelítőt" - ahol FLÓRA - szívesen énekel......./olvasd el a cikket figyelmesebben!!/
  Egyébként - aki az első hanganyagot végighallgatta /Macskák/ - az különösebb ZENEI végzettség nélkül is "appercipiálhatta" - hogy az igen jellegzetes hangszínt birtokló FLÓRA hangja - nincs rajta a felvételen....”
 • 9. reci0606 2009. január 19. 20:48
  „Már elnézést, de a második hangfelvételt az osztály társam, tanárnőm Ági néni és én énekeltük, Flóra nem!! Az utolsóban pedig többen énekelnek nem csak ő! Egyébként tényleg tehetséges tavaly a Macskákban ő volt Grizabella! Most pedig a Greaseben játszik velünk együtt!!”
 • 8. keraban 2009. január 18. 13:56
  „Hát..., én nem sok értelmeset tudtam kisilabizálni az első -Valois- hozzászólásból. Az tény, hogy valószínűleg komoly problémái vannak a világgal, és önmagával is. Szegény!
  Mivel ez a cikk egy szegedi lányról íródott, és azért került be az újságba, mert elért valamit sok-sok szorgalommal és tehetséggel, nem is értem, hogy miért csodálkoznak azon, hogy ebben az újságban megjelent.
  Az emberi irigység tényleg határtalan!
  Én is szurkolok Flórának! Ne törődjön a kreténekkel, akiknek soha nem volt, és nem is lesz sikerélménye! :)”
 • 7. Fanniii 2009. január 18. 13:02
  „Szerintem aki ilyen ordenáré hozzászólást produkál, az kizárólag saját magát alázza meg. De azt viszont nagyon.:) Én mindig olyan jókat vigyorgok az ilyeneken, mert pontosan tudom, hogy mennyi irigység, világutálat és lelki torzulat van benne. Aki erre szán értékes perceket az életéből, hogy másokat megpróbáljon így megbántani, az elképesztő boldogtalan lehet. De ezzel nem az ilyen embereket akarom meggyőzni, hogy álljanak le, mert ilyenek mindig lesznek. Inkább az olyan értékes embereket, mint Flóra, próbálom bátorítani, hogy egy pillanatra se kenődjenek el! Mert akit mindenki szeret, az olyan jellegtelen, hogy nincs rajta fogás. Maradj csak ilyen szép, mosolygós, tehetséges és kitartó! Inkább legyen száz irigyed, mint egy sajnálód, mert ezek mind Téged igazolnak vissza, hogy igenis jól csinálod.:) Én nagyon szurkolok Neked.”
 • 6. Valois 2009. január 17. 23:08
  „HUN VANNAK AZ ÉRTELMES HOZZÁSZÓLÁSOK???
  mer az enyémen kívül egyet se látok..pfff”
 • 5. allegro 2009. január 17. 21:50
  „A papír alapú DM-ben van róla kép, valóban nagyon szépnek látszik! És valóban túl szép volt ez a gyermekkor, hogy igaz legyen - erre gondoltam én is legelőször.
  Én melóztam keményen mindezek a mesebeli dolgok helyett, mert inkább erre tanított az édesanyám. Nem lettem "hercegnőnek" nevelve, mégis az lettem! Ugyanakkor meg tudom állni a helyem az életben önállóan is.
  Ő is erre készül valóban..én 19 évesen már dolgoztam főállásban. Majd mellette tanultam, és mellette táncolok..persze azért időnként eszembe jut, hogy az anyukám miért is nem horodott engem annak idején tánciskolába, és miért is nem terelgetett a jogra, a munka helyett - lett volna tehetségem akkor mindkettőhöz - mint ma is..és voltam, vagyok legalább olyan szép én is! : )”
 • 4. kakoszeged 2009. január 17. 17:17
  „nagyon szépen énekel a felvételeken! grt! a fényképet viszont én is sajnálom, ha már arról van szó, hogy "túl szép"!”
 • 3. CID 2009. január 17. 13:37
  „Ki a bűbánat az a Széles Flóra ? Miért nincs róla fénykép ? Kit érdekel ?”
 • 2. nagykotta 2009. január 17. 08:38
  „Csodálkozom hogy ez az "írás" átment a moderáláson.........--LOTTÓZZON is !!---!!!!!
  A "tartalommal" nem igazán tudok foglalkozni, mert aki betűvetésre vállalkozik -az mindig egy kicsit tükröt is tart maga elé .........”
 • 1. Valois 2009. január 16. 21:35
  „Wáháá,látszik hogy csodálatos gyermekkora volt drágaságos Széles Flórának!balett,sporteredmények,ének,dalolászás,modelliskola,szépségverseny,hegedű,atlétika kitudjamégmikutyafaszom...csodáááás éééélet mondhatooom!!!!:DDaz anyádnak megfelelni sokat ér,azt ajánlom,hogy a legközelebbi családi összeröffenésen (hacsak nem együtt laktok mer akkor már előbb) mérgezd meg a nevezetes hallal ami oly jó mint a halál édees ííííze,megérdemli hidd el,csak nézz a lelked mélyére...pff
  hameg nem teszed meg akkor hülye vagy nincs mit tenni,nem segíthetek raaajtaaaad.
  báhááá
  egyébként pedig csókoltatom drága anyucikááát!!!!pussszzz
  (aki nem más mint egy hülye k***a)
  egyszer úgy a szemébe mondanáám

  ja ééééés hogy lehet ilyen címmel cikket írni:SZÉLES FLÓRÁT NEM VETTÉK FEL A SZÍNMŰVÉSZETIRE
  KI NEM SZARJA LEE?????????????
  ahh jólvan megértem megértem...ez életed fordulópontja Flóra,bekerültél Magyarország legszínvonaltalanabb és legnevetségesebb újságjááába,gratulllaálooook!

  Mellesleg ki veszi be hogy az az indok a színművészetin,hogy "túl szép"?pff”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 év, 8 hónap elsőfokon a balástyai gereblyés gyilkosnak

Balástya - Ítélet született a balástyai "gereblyés" gyilkos büntetőperében: első fokon halált okozó… Tovább olvasom