Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Széll Tamás élvonalba emelte a magyar gasztronómiát

Széll Tamás és csapata tizedik helyezést ért el nemzetközi Bocuse d'Or szakácsversenyen. Most már számolnak a magyar séfekkel, mondja. Nem kritikus vendég egyébként, de úgy érzi, ráférne a magyar étterem kultúrára egy nagy változás. Amihez, persze, elengedhetetlen volna a közönség nyitottabb hozzáállása is.
Széll Tamás és csapata tizedik helyezést ért el a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen Lyonban. Hónapokig készültek, így nyugodtan indultak a neves versenyen. Probléma csupán a rögtönzött köreteknél adódott, de úgy gondolja a séf, hogy emiatt nem vesztettek helyezést. Mindenki meglepődött az eredményen, de mostantól számolnak a magyar szakácsokkal a világban, mondja. Ettől függetlenül úgy látja, itthon nagy étterem-forradalomra volna szükség. Az emberek sokat költenek fodrászra, színházra, de az étkezés továbbra is csak egy biológiai szükséglet kielégítését jelenti. A konyhában a párja a főnöke, de nincs nőuralom, az együttműködésben és a demokráciában hisznek. Otthon viszont szinte mindig ő főz, hogy kedvese nyugodtan végezhesse a háziasszonyi teendőket. Kedvenc étele a rakott krumpli, bármennyit meg tudna belőle enni, és imád horgászni, de amit kifog, abból nem lesz halászlé.

Írásunkat keresse a február 13-i Délmagyarországban/Délvilágban.

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkosjelöltet mentettek egy szegedi toronydaruról - galéria, videó

Felmászott egy férfi az Újklinikán folyó építkezés egyik toronydarujára kedden kora délután. Tovább olvasom