Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Szellembringa Dorozsmán: perelnek a szegedi biciklisek

Szeged - Pénteken délután szegedi bringások szellembiciklit állítanak Kiskundorozsmán, ahol múlt héten egy 77 éves kerékpárost ütöttek el.
Pénteken délután szegedi bringások szellembiciklit állítanak Kiskundorozsmán, abban a kereszteződésben, ahol a múlt héten egy teherautó elütött egy 77 éves kerékpárost. Az idős férfi a kórházban meghalt. Az emléket állító biciklisek 18:00-kor találkoznak a Széchenyi téren, onnan indulnak Dorozsmára.

Próbapert fontolgatnak a szegedi biciklisek - tudta meg a delmagyar.hu. Egyelőre nem kívánnak nyilatkozni, mert még egyeztetnek az ügyvédekkel. Úgy tudjuk azért perelnének, mert az érvényben lévő Kresz szerint a múlt héten elütött kerékpáros férfinek elsőbbsége lett volna a Mercedes teherautóval szemben. Tehát nem csak a biciklis volt a figyelmetlen, hanem az autós, valamint azok, akik elmulasztották a megfelelő táblákkal ellátni a kerékpáros átvezetést - állítják.

Egy korábbi, budapesti szellembringa állítás.

Mint arról korábban beszámoltunk a 77 éves szegedi férfi kerékpárjával haladt Szeged felől Sziksós irányába, amikor az Északi sor és a Széksósi út kereszteződésénél át akart kelni az úttesten a kerékpárút nyomvonalát követve. Ekkor történt a baleset.

Az elütött kerékpáros útvonala
Az elütött kerékpáros útvonala.

Egyébként szellembringákat tavaly óta állítanak Budapesten, olyan helyeken, ahol szabályosan közlekedő bicikliseket ütöttek el figyelmetlen autósok.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. papus3 2009. augusztus 03. 16:47
  „Érdekes,ha a kerékpárosokra vonatkozó dolgokról van szó azt sosem találják a kedves kerekesek,pedig benne van.”
 • 81. ifj. Nagy Gábor 2009. augusztus 03. 10:07
  „79. papus3 2009.08.01. 17:48
  "Rókusi krt. szilléri példának, a kerékpáros meg jotalanul hőzöng mivel a KRESZ idetartozó része úgy szól:kerékpáros csak a nekik felfestett részen közlekedhet a gyalogosok ZAVARÁSA nélkül,"

  Ennek a pontos helye hol van a KRESZ-ben?

  mert én nem találtam meg...”
 • 80. kisbuta 2009. augusztus 01. 18:50
  „Ojack: én is sajnálom a 70 éves embert, meg mindenkit, aki balesetet szenved. Nem erről írtam. Arról, hogy itt, pl a "fotókkal a hülyeség ellen" topicot a kerósok már teljesen kisajátították, de csak a teljesen begőzöltek, akik nek más a kerón kívül nem létezik és mindenki barom, aki nem közéjük tartozik, vagy nem nekik ad igazat. Szerintük már csak nekik lenne létjogosultságuk az utakon közlekedni. Én azokról írtam,akik fittyet hánynak minden közlekedési szabályra, csak mert őket -kerósokat-óvja, köteles védeni mindenki.Olvass figyelmesebben!Ha meg felveszed a sárga trikót, mert Te vagy a prímkerós, ne félj tőlem a közúton, nem ütlek el, csak mert autós (is) vagyok.”
 • 79. papus3 2009. augusztus 01. 17:48
  „78. A gyalogos nyugodtan tartózkodhat akerékpár úton is.Rókusi krt. szilléri példának, a kerékpáros meg jotalanul hőzöng mivel a KRESZ idetartozó része úgy szól:kerékpáros csak a nekik felfestett részen közlekedhet a gyalogosok ZAVARÁSA nélkül,nemúgy mint az a bringás aki kb 35-40 -el direkte nekimegy a gyalogosnak(pár percel előtte meg csillagtéren akar egy autóst felboritani) és kurvára de csak azt tudja hangoztatni -hogymitkeresteménott.Most már sajnálom hogy nem tartottam jobban rá hátha eltaknyolt volna azt legalább egy kulcscsont törést össze szedett volna,mondjuk arra már drága tetű"hagyne menjünk már ki"redőrségünk megelevenedett volna.”
 • 78. meska 2009. augusztus 01. 13:21
  „Flex ismét hozta napi átlagos egy hülyeségét: " Lásd: rókusi körút ahol nem fér el és nekimegy a gyalogosnak, üvölt hogy: ez bringaút!" ...nagyon sűrűn járok arra... de most őszintén: minek kéne hívni a bicikliutat? És nem szabad szólni, ha a gyalogos azon tartózkodik? Én egyszer csengettem a keróúton,- ahova én tartozom- a létező csengőmmel, és kutyát uszítottak rám. Na most akkor mit tegyek?”
 • 77. ojack 2009. augusztus 01. 12:15
  „Kisbuta Te most míről papolsz,egy 70 éves embert gázoltak halálra!Na veled sem találkoznék szivesen a közutakon,tudod miést???!!!”
 • 76. kisbuta 2009. augusztus 01. 09:52
  „Jól elvagyok veletek, kerósok. Csak ahogy tapasztalom, egyre több az önelégült, a saját "sportosságának" egyeduralmát erőltető kerós.Aki csak azért néz le az autóst, mert szerinte az mind elpuhult, szarházi népség. Aki dafke fittyet hány arra, hogy a számára kijelölt hely az út szélén levő 80 cm-re korlátozódik. Aki CSAKAZÉRTIS beljebb megy, hogy jól felbassza a hülye autóst, aki úgysem tud ráfordulni, hogy rendre utasítsa, mert akkor fel a járdára hátra sem fordulva felnyújtott kezével bemutatja a "nemzetközi jelzést" és felszívódik. Aki szarik a dorozsmai kerékpárútra, mert ő VERSENYKERÓS, dehogy alacsonyodna le a "mezei" biciklisek közé, hogy ő is ott hajtson. Nem, őneki az egy járható út az úttest, hadd kerülgessék csak. Továbbá szeretem a teljes felszerelés (lámpa, csengő, prizma, sárga mellény stb) nélkül külterületen, sötétedés után közlekedőket közületek. Szeretem a magukat gyalogosnak érző és rohadtul megsértődőket, akik leanyáznak, ha nem adom meg nekik, a nyeregben ülve zebrán áthajtóknak. Szegény édesanyám hányszor húzgálhatja le és fe a bugyiját, ahányszor ti, akik így csináltok Istennek kívántok neki nemi életet. SZERETLEK BENNETEKET!”
 • 75. lilongwe 2009. augusztus 01. 09:06
  „Engem az irritál a legjobban, amikor valaki fogja magát és egy csoportba rakja az összes kerékpárost.
  Kérek minden hozzászólót, hogy szveskedjen a "néhány bicajos", "sok bicajos" vagy "egyes kerékpározó" kifejezéseket használni.
  Esetleg valami "Akinek nem inge, ne vegye magára" jellegű aranyköpést.
  Bizonyára nem minden bicajos paraszt bunkó, ahogy nem minden gyalogos, nem minden motoros és nem minden autós...”
 • 74. CsImre 2009. július 31. 23:27
  „71. PEPE:

  Te már csak tudod...”
 • 73. newdog 2009. július 31. 22:00
  „24: most mit mondjak? Nyomd csak a gázpedált! Hogy nem ismered őket talán még nem szegénységi bizonyítvány, de létezik kerékpársport Szegeden, nagyrészt önerőből, s tényleg sikeres. (www.szksc.hu döcögő weboldalon megismerheted az előzményeket is és a jelent is)

  Viszont fel kell hívnom a figyelmed! Addig, míg ők szabálysértést követnek el, te ha kekeckedsz velük és veszélyezteted a testi épségüket (ehhez nem kell még fellökni egyet sem) már bűncselekmény követsz el. Közúti veszélyeztetést. Ne akarj más bírája lenni, arra ott vannak az illetékes szervek. Ha annyira tudsz vezetni, el tudod fordítani időben balra, majd vissza a kormánykereket. Egy lovaskocsi sokkal lassabban megy, mégsem durransz bele csak ezért hátulról... Nnno mindegy, lényeg, hogy gondolkodj, mielőtt cselekszel! Arról nem is beszélve, hogy még akár ezen önelégült arcok segítségére is szükséged lehet egyszer, sose tudhatod mit hoz a sors! ;-)

  Ők sportolnak, te vezetsz. Asszem elég széles az út, hogy elférjen mindkét fél. Ha ők nem, legalább te legyél észnél! Ne felejtsd el, ők a gyengébbek, ne élj vissza a helyzeteddel! Nem csak gázpedál létezik, hanem fék is. Sajna egyre kevesebben ismerjük :-/

  Üdv!”
 • 72. DP 2009. július 31. 18:47
  „Mindenek előtt nagyon sajnálom a bácsit és részvétemet kívánom a hozzátartozóknak!
  PEPE veled értek egyet. Nagyon sokat közlekedem a városban mind gyalogosan, mind autóval. Felháborító ahogy a kerékpárosok magukénak tekintik az utcákat. Abszolút figyelmetlenül, (hatalmas sebességgel) abszolút figyelmen kívül hagyva minden közlekedési szabályt, járdán, úton, parkon keresztül hajtanak. A kulturált közlekedést nem ártana megtanulni a bicikliseknek. A kamionok elé csak azért nem mernek kihajtani mert azok nagyok.
  Tény a jelzőtáblák is nagyon sok helyen nem egyértelműek, sőt az utcából kikanyaradó autó és kerékpárút helykihasználtsága sem megfelelő. Pl.: lásd Fecske utcából kanyarodnék a Szilléri sugárútra csak a kerékpár úton tudok megállni az autóval és elsőbbséget adni az ott közlekedőknek.
  De gyalogosan közlekedve pl.: a Novotel előtti járdán kedden majdnem elütött egy nagyon kedves antipatikus hölgy, és közölte velünk hogy az bicikli út. Megnéztem a felfestést de az a József Attila sugárút felé terelné a bicikliseket.
  Kedves biciklisek több toleranciát egymás felé!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 71. PEPE 2009. július 31. 18:00
  „CsImre!!! Valószínű te is a kamikázék táborához tartozol.”
 • 70. CsImre 2009. július 31. 17:14
  „67. man:

  Szerintem abszolúte nem az autósra van kihegyezve. Annyi, hogy leírja, mi történt, és utána odaírja, hogy a biciklisek szerint nem a kerekező sara az eset, vagy legalábbis messze nem csak. (ugyanis a múltkori cikkben írtak alapján ez feltehető) A per viszont, ha lesz, akkor biciklis részről aligha az autós ellen indul. baleset vizsgálása tart, az viszont mindenki által látható, hogy a bicikliút ide-oda cikk-cakkozik, és nincs kitáblázva nem csak itt, de a városban máshol több helyen sem.

  65. PEPE: Attól, hogy többször bemásolod még nem lesz igaz amit írsz.”
 • 69. man 2009. július 31. 16:01
  „68:
  A DELMAGYAR.HU az vezeték- vagy keresztnév? :) :) :)”
 • 68. atomboy 2009. július 31. 15:40
  „#67. man: az a cikkiro sara. Tole kerdezz.”
 • 67. man 2009. július 31. 15:38
  „64:
  Én értem, de akkor miért úgy van beharangozva a cikk is, hogy mármegintagonoszautósokblablabla....????”
 • 66. varadipal 2009. július 31. 15:33
  „Ez a teherautós egy mozdonyt is elütött volna, ha az jön, nem egy bringás. Neki nem PAV kell, hanem SITT.”
 • 65. PEPE 2009. július 31. 15:20
  „Egyszerű, a zebrán is át kell tolni ,a közutat keresztező bicikliúton is,nem úgy mint a lovak, és nincs baj. Lásd, Szeged Csillag tér, mit müvelnek a biciklisek,mint a Japán kamikázék.”
 • 64. CsImre 2009. július 31. 14:45
  „62. man:

  Nem az autósról szól a cikk. Igazad van, nem hittel közlekedünk, így mellesleg ennek a teherautósnak meg kellett volna állnia és elengedni a kerékpárost. De a hangsúly azon van, hogy miért ilyen idióta módon van kialakítva az út, amin közlekednek a jónépek, miért hazudják, hogy a bicikliút biztonságos, ha egyszer nem az, és miért hiányosak, rosszul kihelyezettek a közút jelzései. Ennél szebben nem bírom leírni, ha így sem érted, akkor magadra vess.”
 • 63. ifj. Nagy Gábor 2009. július 31. 13:57
  „Man,

  igazad van, én a témáról szóló cikkben is jeleztem, hogy nem jó a megoldás, de majd még igyekszünk, hátha lehet tenni valamit. Sajnos általában mire az ilyen disznóságok kiderülnek, már rendszerint késő változtatni...

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kifelejtettek_a_kerekparutat/2104316/”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Becsey Zsolt: Még szoknom kell a hazai légkört

Szeged - Csütörtökön Becsey Zsolt, a Fidesz politikusa, volt EP-képviselő volt a delmagyar.hu szerkesztőségének vendége. Online interjú. Tovább olvasom