Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Szeme láttára vitték el a bevételét

Kertes háza elől, a szeme láttára lopta el egy sísapkás, arcát kendővel eltakaró férfi egy szegedi trafikos kocsiját. Az autóban több százezer forint – három napi bevétele – és egyéb értéktárgyak is voltak. Az akciót előre eltervezhették.
P. J.-né bemutatta, hogyan próbálta az autóját és a benne ülő rablót feltartóztatni. Fotó: Schmidt Andrea
– Ajtócsapódást hallottam, majd valaki gázt adott. Hátrafordultam. Egy kendővel az arcát eltakaró, fekete sísapkás ismeretlent láttam a kocsim vezetőülésén – idézte fel a néhány napja történteket P. J.-né, akinek autóját petőfitelepi otthona elől egy, a szomszéd sövénybokra mögül kiugró tolvaj vitte magával. A szegedi trafiktulajdonos teljes nevét nem merte vállalni: nagyon fél, hogy az eset bármikor megismétlődhet.
Az asszony egyből tudta: a kendősnek nem a kocsijára, hanem az abban hagyott pénzre van szüksége.

– A bolt három napi bevétele, feltöltőkártyák és bérletigazolványok voltak a táskámban és abban a szatyorban, amit a kocsi hátsó ülésén hagytam. Másnap cigarettaszállítmányt és a mobilosokat vártam, ezért volt nálam annyi pénz, amit nem akartam estére az üzletben hagyni. A kendős férfi láttán kiáltozni kezdtem, de este hétkor már sötét és kihalt volt az utca – mondta a nő. A tolvajnak egyébként nem volt nehéz dolga: amíg az asszony kertes házuk kocsibejárójának a kapuját nyitotta ki, járművét lezáratlanul, járó motorral hagyta őrizetlenül.

Nyomoznak

Az üggyel kapcsolatban Tuczakov Szilvána, a CSMRFK sajtóreferense elmondta: a Szegedi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást jármű önkényes elvétele, valamint más bűncselekmények gyanúja miatt.

– A férfi hatalmas kerékcsikorgással indította be a kocsimat, a kerekek nyomait még mindig látni a ház előtti kavicságyban, majd kifarolt vele az utcára. Elészaladtam, rávetettem magamat a motorházra, hátha sikerül feltartóztatnom – beszélt az asszony, aki ahelyett, hogy megállította volna a tolvajt, még meg is sebesült. – Az ismeretlen újra gázt adott, én pedig a hirtelen lökéstől az aszfaltra estem. Onnan láttam, ahogy a férfi hátramenetben, hatalmas gázzal a következő utcáig farol, majd eltűnik a szemem elől – idézte fel a néhány perc alatt lezajlott akciót. A rendőrséget végül két fiatal értesítette, akik az egyik közeli szórakozóhelyről futottak az asszony felé, mert azt hitték, elütötték.

A nő sejtései beigazolódtak: az autót még aznap este, lezárt állapotban, de kulcs nélkül, a közeli Göndör soron találták meg. A bevételnek – közel hétszázezer forint – és az asszony személyes iratainak azonban nyoma veszett. Igen valószínű, hogy előre eltervezett akcióról volt szó. A trafikos elmondása szerint a Göndör sor egyik lakója látta, ahogy a kendős férfi kiszáll a kocsiból, lezárja azt, majd egy érte jött másik, sötét színű járműbe ül át. A hátrahagyott autó kormányán és ülésein pedig borsot találtak, amivel a nő szerint a szagminták közömbösítését akarták elérni.

– Minden vevőmet ismerem, az eset előtti napokban sem vettem észre semmi különöset. Gyanús idegenek nem jártak a boltban, nem éreztem úgy, hogy figyelnének – magyarázta a nő, akit a lopás óta minden reggel férje kísér az üzletbe, záráskor pedig érte megy.

– Soha nem féltem, de a történtek óta már attól ideges leszek, ha egy ismeretlen férfi lép be a trafikomba. Abban nem reménykedem, hogy a pénz előkerül, de a személyes irataimat szeretném visszakapni – mondta csüggedten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varasdi Gyula az Exover tartozásáról

Varasdi Gyula megkereste szerkesztőségünket, hogy elmondja: semmi köze a szegedi Exover Kft.-hez,… Tovább olvasom