Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Személyi változások az egyházmegyében

Új rektor áll a következő tanévtől a papnevelő intézet és a teológia élén, jelentette be a megyés püspök. Augusztustól tizenkét plébánosi hely változik az egyházmegyében.
Tizenkét plébánia élére nevez ki új vezetőt augusztus elsejétől Kiss-Rigó László megyés püspök. Ennek megfelelően Hódmezővásárhelyen a Szent István király plébániát a továbbiakban a belvárosi Szentháromság-templom plébánosa, a Szegedről áthelyezett Kopasz István látja el, ugyanide tartozik majd Székkutas és Kútvölgy is. A mártélyi egyházközséget Mindszenthez csatolják.

Deli András szatymazi plébános nyugállományba vonul. Ezért a szatymazi Szent István király plébánia Laczkó Ferenc kisteleki plébános ellátása alá kerül. A csongrádi Nagyboldogasszony-plébánia vezetését Janes Zoltán veszi át, Mindszenten a Mindenszentek-plébánia vezetője Soós Dénes lesz. A mórahalmi Szent László király plébánosa Joó Balázs lesz, a röszkei plébánia vezetését pedig Liszkai Tamás látja el augusztustól. Az életbe lépett változások értelmében a Szeged-Szentmihály új plébánosa Thorday Attila.

Az áthelyezéseknek megfelelően Békés megyében, Békéscsabán teljesít szolgálatot Szigeti Antal, Csanádapácán Kammerer Tibor, Gyulán Kovács Péter, Magyarbánhegyesen Kövesdy Zsolt, Szarvason Seidl Ambrus, Újkígyóson pedig Czank Gábor vezeti a plébániát.

Jelentős változások lépnek életbe augusztustól a szegedi katolikus felsőoktatási intézmények élén is. Kondé Lajos általános helynök lapunknak elmondta: a teológia rektori posztját eddig ellátó Turay Alfréd mandátuma tavaly lejárt, Gyulay Endre megyés püspök akkor egy esztendőre meghosszabbította azt. Idén szeptembertől azonban az eddig az esztergomi teológián tanító Kozma Gábort nevezi ki az intézmény élére Kiss-Rigó László. A posztjáról felmentett korábbi rektor további munkaterületét közelebbről még nem határozták meg. Kovács József, eddig Gyulán szolgáló plébános lesz a Szent Gellért Egyházmegyeközi Papnevelő Intézet vezetője, aki itt egyben a prefektusi posztot is betölti. Az intézmény új lelki vezetőjévé Veréb Lászlót, az eddigi csongrádi plébánost nevezte ki a püspök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszáz sziréna áll készenlétben megyeszerte

Mivel szerencsére nem kellenek, nem is figyelünk oda, hol vannak a környezetünkben lakossági… Tovább olvasom