Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Szeméthalmok lepik el a bozótot és csatornát a Göndör soron

Szeméthalmok lepik el a bozótot és csatornát a Göndör soron
Szeged - Túl sok a gazdája a Göndör sori garázsoknál lévő szeméthalmoknak. Emiatt senki nem viteti el azokat. A város csak a közterületet takaríttatja. A környékbeliek fórumot szeretnének.
Zsebükbe nyúlnának

– Hajlandók lennénk akár még a zsebünkbe is nyúlni, hogy végre rend legyen. Szeretnénk egy lakossági fórumot az érintettekkel. Egyik szomszédunk markolóval segítene, a konténert a város biztosíthatná, mert több fordulóra is szükség lenne. Ha nem megy szép szóval, ügyvédet keresünk, és pert indítunk az érintett területtulajdonosok ellen – mondta Olasz Mónika.
– Egy éve küzdünk a Göndör sori garázsok körül éktelenkedő illegális szeméttengerrel, de nemhogy csökkenne, egyre szaporodik. Már nemcsak a garázsok mellé, közé, a Szilléri-Baktói csatornába és a fák alá hordják be a rengeteg mocskot, hanem a Fadrusz János és a Bujdosó György utca sarkára is lepakolnak. Mire hazaértem, újabb halom éktelenkedett az utcánk végében – hívta fel figyelmünket a probléma súlyosságára a Fadrusz utcában lakó Olasz Mónika és Árvai Katalin.

A Göndör sor más szakaszairól többször írtunk. (Nem akarnak szemétdombon élni, 2015. május 27.) Mónika tavaly tavasszal harminc szomszédjától gyűjtött össze aláírást, jelezve, sokak szemét bántja ez az áldatlan állapot. Elküldte a polgármesternek, a közterület-felügyeletnek, kereste az önkormányzati képviselőt, de választ sehonnan nem kapott. Nyáron szenvedtek a szúnyoginváziótól, mert annyi búvóhelye van a vérszívónak, hogy nem hatékony az irtószer.
 
Szeméthalmok lepik el a bozótot és csatornát  a Göndör soron. Fotó: Karnok Csaba (galéria)
Elszaporodtak a környéken a kóbor kutyák és a rágcsálók is. Mónika hétfőn újra telefonált a hivatalba, mi meg az önkormányzati képviselőnek. Tegnap a helyszínen találkoztunk az asszonnyal, amikor közterület-felügyelők érkeztek lefényképezni az utcasarkokra ledobált zsákokat. A Fadrusz utcai szemétdombról azt mondták, az az egy közterületen van, azt a környezetgazdálkodással elszállíttatják.
Fotó: Tudósító | Olasz Mónika
Fotó: Tudósító | Olasz Mónika

Csenkey Geyza a Bujdosó György utcából azt mondta, túl sok a tulajdonosa a területnek, emiatt senki nem lép. A férfi földmérőként dolgozott a területen, tudja, hogy a garázsok egy-egy méteres körzete a magántulajdonosoké, onnan az úttestig közterület. Hátul az erdősáv az állami Dalerd Zrt.-é, a csatornát pedig a vízügynek kellene rendben tartania. Az állami és magánterületen szaporodik a szemét. Autógumikon, bezsákolt flakonokon, kibelezett hűtőkön, tévéken, számítógépeken kívül bútormaradványok, cipőgyűjtemény, sőt egy elhagyott hajléktalantanya is csúfítja a környéket.
Fotó: Tudósító | Olasz Mónika
Fotó: Tudósító | Olasz Mónika

Szénási Róbert (MSZP) petőfitelepi önkormányzati képviselő azt mondta, a közterülettel adódik kevesebb gond, onnan ő vagy a szakiroda elviteti a szemetet, ha értesítik. Nehezebb a dolguk a garázstulajdonosokkal, velük hosszas levelezgetés előzi meg a takarítást. Ha ugyanis a tulajdonosok nem vállalják a költségeket, több felszólítás után lehet csak elvinni a szemetet, és az árát ráterhelni az ingatlanra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki esik-kel: jégpáncél fagyott a megyére - fotók, videó

Mindenki esik-kel: jégpáncél fagyott  a megyére - fotók, videó
Az este érkezett ónos eső a mínusz 1 fokban vastag jégpáncéllá fagyott, ha útnak indul- akár… Tovább olvasom