Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Szemétlerakónak használják a töltést

Szeged - Az új-petőfitelepi töltés aljában több száz méter hosszan szemét lepi el az erdőt. Az önkormányzati képviselő szerint nem tudnak mit tenni, a terület nagy része magántulajdon.
Eldobált flakonok, szemét a töltés aljában. fotó: Schmidt Andrea
Eldobált flakonok, szemét a töltés aljában. fotó: Schmidt Andrea
– A kislányom a Sás utcai óvodába jár. Gyomorforgató az a bűz, ami a 100 méterre lévő erdőből áramlik – hívta fel a figyelmünket olvasónk. Az új-petőfitelepi szeméthalmot magunk is megtaláltuk a Göndör sorról a Sás utcába átvezető erdős területen. A kereszttöltés aljában több száz méter hosszan óriási mennyiségű szemetet láttunk. Nevét nem vállaló olvasónk szerint szemétlerakónak használják, ami a felhalmozott műanyag flakonokat látva igaznak tűnt. A töltés aljában kidobott műszaki cikkeket, nejlonzacskókat, élelmiszert is találtunk. A közeli csatornában ugyanez a helyzet: a víz felszínén úszott a hulladék.

– Ismert problémáról van szó, de nem tudunk mit tenni – állítja Gila Ferenc önkormányzati képviselő. A politikus azt mondta: a terület nem az önkormányzaté, egy része állami, de a nagyobb fele magántulajdonban van. Így ők nem tehetnek semmit. – Tudunk a területen élő hajléktalanokról, a nagy mennyiségű szemétről is. A hozzánk fordulóknak is csak annyit mondunk, hogy nem hozzánk tartozik az erdő – hallottuk Gila Ferenctől. Azt, hogy kihez, a képviselő nem tudta megmondani.

– Éjszaka soha sem jövök erre, veszélyes környék – mondta ottjártunkkor egy kerékpározó lány. – Sok erre a kétes figura – magyarázta. A szemét szerinte évek óta halmozódik, látott már olyat, hogy valaki a töltés tetejéről egyszerűen az erdőbe dobta televízióját.

Olvasóink írták

  • 3. Nicky8404 2012. április 11. 10:47
    „Vajon a tv-t a hajléktalan dobta le??? Nem csak ők szemetelnek, a környéken lakók is oda hordják a szemetet, építési törmeléket, panelban lecserélt régi ajtót...”
  • 2. baba60 2012. április 02. 19:59
    „Ilyenkor nem a másikra kell mutogatni, hanem eltakarítani és a magántulajt megbüntetni. Eddig a városnak voltak környezetvédelmi nyomozói, miért kellett kirúgni, akkor esetleg még ki is lehetne deríteni, hogy kié ez a sok mocsok, és a kht.-nek lenne egy kis sikerélménye is.”
  • 1. hahaha62 2012. április 02. 11:15
    „hunniai csendélet---miért is nem csodálkozom???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

77 négyzetméter az átlagos lakás

A 2001-es népszámlálást követő első években élhettük át a lakásépítések boomját, ezt tükrözik a tavalyi népesség-összeírás adatai is. Tovább olvasom