Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Szemétlerakót csináltak a Cserepes sorból

Szemétlerakót csináltak  a Cserepes sorból
Szeged- Matracot, szekrényt, sőt még fél autót is találni a szemét között, amely hatalmas halmokban gyűlik a Cserepes soron. Mivel mindegyik telek magánterület, a KHT tehetetlen. A körzet önkormányzati képviselője saját költségén takaríttat ki.
– Felháborító, ahogyan a Cserepes sor és a környéke kinéz – hívta fel a figyelmünket a szinte állandó problémára Bíró Gyula. Mint mondta, a helyzet talán még rosszabb a betonút túloldalán: az áruház melletti elhagyatott házaknál a Téglagyári utcában és a Tégla közben elképzelhetetlen mértékben gyűlik a szemét az udvarokon. Olvasónk úgy fogalmazott: nem európai, ahogyan a környékbeli családok élnek, megkeserítve ezzel a kulturált életre vágyók életét is. – És ez nem csupán esztétikai a probléma – tette hozzá. – Már macska méretű patkányokat is látni.

Mi is szétnéztünk a rövid utcában – lehangoló volt. A házak közti üres telkeket nyilvánvalóan szemétlerakónak használják. Az egyiken kismotortól a rózsaszín esernyőig mindent láttunk, ami egy háztartásból kikerülhet, nem sokkal arrébb szekrényt, matracot is kidobtak a szeméthalom tetejére. „Tiszta udvar, rendes ház" – hirdette a felirat, a ház előtt azonban egy fél autókarosszéria támaszkodott a bokornak, egy zacskó csirkebelsőség és némi tej társaságában. Vele szemben, az út túloldalán dísztárcsát, mellette vegyszeres flakonokat láttunk.
Szemétlerakó lett a Cserepes sorból. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

– Az érintett részek mind magántulajdonban vannak, nem tehetünk semmit – mondta el Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Az üres telkek magánszemélyeké, de van olyan rész, amiért a Cserepes sori piac, és van, amiért az Aldi felel. Őket kellene hatóságilag felszólítani, vagy akár költségükre a takarítást elrendelni.

A problémával a körzet önkormányzati képviselőjét, Kardos Irént is rendszeresen megkeresik a környékbeliek, aki úgy döntött: saját költségére oldja meg a problémát.

– Az IKV-val és a roma közösség gondnokával is egyeztettem már arról, hogy március elején kétnapos lomtalanítást végzünk. Különválogatjuk a szemetet és a lomot, hogy ne ismétlődhessen meg a tavalyi probléma, amikor a lakók egy óra alatt lommal hordták tele a konténert, miközben azt szemétszállításra kértük, és megtisztítjuk a teljes környéket, a magántelkeket is beleértve. Mindezt a képviselői alapomból fizetem, ahogyan az ezt követő rágcsálóirtást is. Biztos vagyok benne, hogy a tisztaság nem lesz hosszú életű, de a többi lakó érdekében ezt időnként muszáj lesz felvállalni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A postások rémálma: harapós postaláda

A postások rémálma: harapós postaláda
Tovább olvasom