Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Szemüvegutalványokkal élelmiszercsomagokkal segítenek Lions klub tagjai

Szeged - Kétmillió forint értékű adományt adott át tegnap a Szeged Első Lions Club rászoruló családoknak: szemüvegutalványokat és tartósélelmiszer-csomagokat. A megajándékozottakat védőnők választották ki.
A hároméves Rómer Alma Rebeka a napokban ünnepelte harmadik születésnapját. Súlyos szembetegséggel küzd: szemüveg nélkül mindössze 2-3 centiméterre lát élesen.

– Speciális lencsére van szüksége, Magyarországon nem is gyártanak ilyet – mesélte édesapja, Rómer János. – Most 25-26 dioptriás lencsét hord, de fél éven belül ez már a második szemüvege, mert folyamatosan korrigálják a szemüvegét, hogy lásson. Amit jelenleg hord, Németországban gyártották, és közel százezer forintba került.
 
 Rómer Alma Rebeka szüleivel - új szemüvegéhez már Lions klub anyagi segítségével válthatják ki. Fotó: Kuklis István
Rómer Alma Rebeka szüleivel – új szemüvegéhez már Lions klub anyagi segítségével válthatják ki.
Fotó: Kuklis István

Alma és családja volt az egyik kiválasztott, akik tegnap 25 ezer forintos szemüvegvásárlási utalványt kaptak a Szeged Első Lions Clubtól, amely báli bevételét rászorulók segítésére ajánlotta fel. A 2 millió forintból 29 család számára szemüvegutalványt, 41 család számára pedig tartósélelmiszer-csomagot állítottak össze ugyanekkora értékben. Novák Gyula, a klub soros elnöke elmondta: a rászorulók kiválasztásában a védőnői szolgálat segítéségét kérték.

Azok, akik a tegnapi ünnepségen részt tudtak venni, tegnap át is vehették utalványaikat. A többieknek, illetve azoknak, akik csomagot kapnak, otthonukba szállítják ki az adományt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény dió interneten pályázni az Erzsébet-programra

Kemény dió interneten pályázni az Erzsébet-programra
Egyszerűsítették, mégis bonyolult interneten pályázni az Erzsébet-programra. Segítséggel is egy órába telik. Tovább olvasom