Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Szennyvízdíj még nincs, de a szolgáltató nem vonulhat ki

Csongrád megye - Nem vonulhat ki a szolgáltatásból az Alföldvíz Zrt. arról a 10 Csongrád megyei településről, ahol a lakosság azért nem fizet szennyvízdíjat, mert a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal még nem állapította meg az összeget.
Nem bonthat szerződést az Alföldvíz azzal a 10 Csongrád megyei településsel, amelynek lakói – önhibájukon kívül – egyelőre nem fizetnek szennyvízdíjat. Mint megírtuk, március közepén egyeztetésre hívta az Alföldvíz Zrt. azoknak a településeknek a vezetőit, ahol nemrég épült ki a szennyvízhálózat. Apátfalva, Földeák, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagymágocs, Sándorfalva, Szatymaz, Szegvár és Zákányszék lakosai a próbaüzem lezárulta óta sem fizetnek szennyvízdíjat.

Nem lakossági engedetlenség ez: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal még nem állapította meg a díjat, vagyis eddig még nem kaptak számlát a szolgáltatótól. Az egyeztetésen elhangzott, amennyiben május 10-éig sem lesz megállapított szennyvízdíj, az Alföldvíz Zrt. kivonul a szolgáltatásból.

A határidő lejárt. Megkérdeztük, mi lesz a 10 település szennyvizével. – Május 8-án, pénteken kapott társaságunk levelet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. Arról tájékoztattak, hogy az érintett települések szennyvízdíjának megállapítása folyamatban van. Társaságunkat, az Alföldvíz Zrt.-t egyben kötelezték arra, hogy a szolgáltatást elvégezzük, vagyis nem bontjuk fel a szerződéseket – nyilatkozta megkeresésünkre Nagy László, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgató-helyettese. Azt is megkérdeztük, a lakosoknak visszamenőlegesen is ki kell-e majd fizetniük a szennyvízdíjat, ha már lesz megállapított díj. Azt a választ kaptuk, hogy a jelenlegi információk szerint valószínűleg nem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcára lép a múlt: első világháborús sétára hív a Móra-múzeum

Első világháborús történetekkel találkozhatnak a járókelők Szeged öt pontján: az Árpád téren, a Fekete háznál, az Aradi vértanúk terén, a Széchenyi téren és a Patológiai Intézetnél. Tovább olvasom