Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Szent Gellért napján diákok találkoztak a szegedi dómban

Szeged - Az egyházmegye félezer diákja tanult és beszélgetett a hét végén a szegedi dómban segítésről és szolgálatról.
Az idei Szent Erzsébet-évhez kapcsolódóan a hét végén megtartott szegedi egyházmegyei ifjúsági találkozónak a segítés és szolgálat volt a fő témája. A kétnapos Szent Gellért-programsorozat szombaton Gyulay Endre püspök köszöntőimájával kezdődött. A „vedd észre, gondod át, tedd meg" mottót Ruskó Norbert lajosmizsei káplán fejtette ki a székesegyházat megtöltő félezer általános és középiskolásnak.

A fiatal káplán egy magasugró világbajnok példáját idézte fel, aki a sportsikerei után nem a médiasztárságot választotta, hanem Indiába ment leprásokat gondozni, mondván, ott találta meg a helyét.

Embertársaink szeretetéről azt mondta, hogy áldozattal és odafigyeléssel jár, miközben megtanuljuk, hogy nem kizárólag mi vagyunk a segítők és mások a rászorulók, hanem mi is lehetünk elesettek a bajban. Britney Spears esetét említette a gyerekeknek, aki sikeres popdíva létére hiába keresi lelki békéjét, sem a drog, sem hajának levágása nem segít. Az életünkről és isten szeretetéről nap mint nap nehéz döntéseket kell hoznunk – figyelmeztetett Ruskó Norbert.

E gondolatokat a diákok kiscsoportokban beszélték meg. Délután kézműves-foglalkozásokon, majd Kiss-Rigó László megyés püspök vezetésével szentmisén vettek részt. A találkozó tegnap délelőtt ünnepi szertartással zárult.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkosítanak, játszóterek épülnek a szegedi Tarjánban

Szeged - A látványos felszíni munkálatokhoz érkezett a tarjáni városrész-felújítás. Novemberre… Tovább olvasom