Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szent György Érdemjel a rendőrkapitánynak

Kistelek - Az egyik legmagasabb rangú rendőri kitüntetést, Szent György Érdemjelet vehetett át nemrégiben Szitár Ferenc kisteleki rendőrkapitány. Azt mondja, az elismerés nem személyének, hanem az állomány sikeres munkájának szól.
Szent György Érdemjelet vehetett át Kistelek rendőrkapitánya a rendőrség ünnepe alkalmából április 24-én. Szitár Ferenc rendőr alezredes a rendőrség állományában munkáját huzamos időn keresztül kiválóan végző, a közösség elé példaképül állítható hivatásos szolgálati tevékenységéért részesült az egyik legnagyobb kitüntetésben, amelyet Pintér Sándor belügyminisztertől vehetett át.

– A főkapitány terjesztett elő erre az elismerésre, példamutató szakmai és emberi életutamért, ami természetesen meglepetésként ért – mesélte a kisteleki rendőrkapitány.

– Számomra ez visszajelzés az elmúlt 25 évről, amellyel saját személyi állományom előtt is tisztelgek. Nem tudnék ugyanis sikeres lenni, ha nem lennének mellettem. Ez az elismerés tehát nem is a személyemnek szól, az a szervezet munkájának elismerése. Azé a kapitányságé, amelynek munkáját a járási önkormányzatok is 4,82 századpontos elégedettséggel értékeltek a Belügyminisztérium tavalyi felmérésén.

Szitár Ferenc azonban nemcsak kollégái, családja miatt is büszke az érdemjelre. – Hivatásos szolgálatot betöltő feleségem és gyerekeim támogatása nélkül sem érhettem volna ezt el, fontos, hogy mindig mellettem állnak.

A kisteleki rendőrkapitány úgy fogalmazott, az elismerés a következő 25 évre – vagy annyira, ameddig rendőr lesz – újabb lendületet ad számára, és hitet abban, hogy van értelme az eredményes és jó munkának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosul a menetrend

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint a regionális autóbusz-közlekedésben vasárnaptól több vonalon is módosul a menetrend. Tovább olvasom