Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Szép termést ígér a Vince-nap

Szép termést ígér a Vince-nap
A népi bölcsesség szerint ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince, vagyis ha enyhe az idő, és olvad Vince napján, akkor jó bortermésre lehet számítani.
Vince-napi vesszővágásra várták a borbarátokat és az érdeklődőket vasárnap a borrendek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. A jegesen süvítő, metsző szél sem vette el a borrendek kedvét az ünnepléstől.

Az ország minden részéből, valamint Horgosról és Szabadkáról is érkeztek borrendek Ópusztaszerre. Kertész Péter, a park igazgatója köszöntőjében azt mondta, a magyar nép jeles hagyományát elevenítik fel ezen a napon.
Idén sem maradt el a vesszővágás. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA


Kalmár István mórahalmi hegybíró vizsgálta meg a levágott szőlővesszőket. – A tél első fele jól telt a szőlő szempontjából. Nincs gond a szőlővesszővel, ruganyosak. Megfelelő a bél és a háncs aránya. Szép termés várható 2016-ban is, de Szent Vince vértanú közbenjárására még szükségünk lehet, hogy megóvja a rügyeket – értékelt a hegybíró.

A vesszővágás után az Árpád-emlékmű lépcsőin sorakoztak fel a borrendek, majd a Szent Vince Borrend három új jelöltjét avatták borrendi taggá.

Borítókép: A Szent Vince Borrend új borrendi tagjait is a Vince-napi vesszővágáskor avatják. Fotó: Schmidt Andrea

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Énekművészből lett jegypénztáros

Énekművészből lett jegypénztáros
Károlyfalvi Krisztina a Szegedi Nemzeti Színház énekkari művésze volt. Tovább olvasom