Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Szépek, jók, de kicsik a Scaniák

Szépek, jók, de kicsik a Scaniák
Olvasóinknak ugyan tetszenek a Szegeden közeledő új Scania-buszok, de kritikájuknak is hangot adtak.
– Szerintem szépek és korszerűek, bár a székek lehetnének kényelmesebbek. Azért többnyire elégedettek vagyunk vele – foglalta össze az új Scania-buszokkal kapcsolatos tapasztalatait kérdésünkre a Mars téri megállóban Bartók Krisztián. A csanyteleki férfi édesapja, Imre – akivel együtt éppen egy új buszról léptek le – hozzátette, a buszok rendben vannak, ha döcögős az utazás, az a rossz állapotú városi utak miatt van.
Ekkor újabb Scania-járat futott be: a Baktóból a nagyállomásra tartó 77-esről szállt le Hajter György. A székesfehérvári egyetemista szerint „tűrhető" az új busz, de mint mondta, csak azért tudott könnyen leszállni a csomagjával, mert éppen kevés volt rajta az utas – amúgy szűkös rajta a hely.
 
Bartók Imre és Krisztián többnyire elégedett az új buszokkal. Fotó: Schmidt Andrea
Bartók Imre és Krisztián többnyire elégedett az új buszokkal. Fotó: Schmidt Andrea


Megírtuk, a DAKK 19 vadonatúj, alacsonypadlós, környezetbarát, kiváló motorral és klímával felszerelt szólóbusza az év elejétől kapcsolódott be a szegedi tömegközlekedésbe. Az elmúlt hetekben szinte minden utas láthatta, illetve kipróbálhatta, a legtöbben már véleményt is alkottak róla.

Facebook-oldalunkon is megkérdeztük olvasóinkat a Scaniákkal kapcsolatos tapasztalataikról. A hozzászólásokból kiderül: többségüknek tetszenek az új, halk járművek, viszont sokan kifogásolják, hogy csúcsidőben csuklósok helyett ezek a szólóbuszok járnak. Úgy érzékelik, hogy sok az ülőhely – de keskenyek és lejtenek –, emiatt viszont keskeny a köztük lévő folyosó, és szűkösek az állóhelyek. Van, aki a fehér színüket se tartja szerencsésnek, mert összekeverhető a távolsági járatokkal.

Arra is megkértük az olvasókat, értékeljék 1 és 5 közötti osztályzatokkal az új buszokat. Közel felük (45%) a legjobb, 5-ös osztályzatot adta a Scaniáknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az úttesten guggolva várta a halált József

Egy 64 éves dóci férfit gázolt halálra egy autó Sándorfalva külterületén pénteken késő este. Tovább olvasom