Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Szépségdíjas autó Szeged utcáin

Red Zsorzsi feltűnő jelenség. Ha gazdájával végigszáguld Szegeden, garantáltan megfordulnak utána az emberek. Pedig származása nem éppen nemes vérvonalú: pályafutását egyszerű Trabantként kezdte.
Béla és Zsorzsi: szerelem első látásra. Fotó: Schmidt Andrea
Abban, hogy mára csak formájában emlékeztet régi önmagára Red Zsorzsi, nagy szerepe van tulajdonosának, Molnár Bélának. Első ülései egy Audiból kerültek bele, normál helyett pedig igazi sportkormánnyal büszkélkedhet. Hátsó ülése fehér szőrmével, ajtaja belső fele piros plüss kárpittal borított, amire Béla a színházban – ahol dolgozik – egy selejtezés során csapott le. A kocsihoz tartozó tévé, hifirendszer, digitális műszerfal és plazmalámpa csak hab a tortán.

A Trabant – mert erről van szó – több nyelven beszél: a beleépített sziréna miatt többször mentőnek képzeli magát. Néha pedig állati hangokat tud produkálni. Dudálás helyett kukorékol. – Létezik tehénbőgés és lónyerítés is. Ez az ország Trabantjainak elengedhetetlen megkülönböztető sajátossága – meséli Molnár Béla, aki két éven át építgette aprólékos munkával kocsiját. Eddig több mint egymillió forintot költött rá. Ennyiért eladni jóformán lehetetlen, de Bélának ez nem is áll szándékában. – Hozzászoktam, hogy kacsintgatnak rám a csajok, amikor megjelenek vele a városban – mondja, de sietve hozzáteszi, ez már nem érdekli, hiszen barátnőjével évek óta él boldogságban.

A tizenöt éves járgányra azonban nemcsak a lányok, hanem az egyik hazai mobilszolgáltató cég is felfigyelt. Reklámfilmjük főszerepére – a színkombináció miatt – Zsorzsit kérték fel, aki boldogan berregett igent. Még az sem érdekelte, hogy a forgatás miatt Győrbe kellett utaznia. – Ez volt a leghosszabb út, amin valaha részt vett – meséli Béla, akinek nagy álma, hogy Zsorzsi egyszer a Trabant őshazájába, Zwickauba is elvigye.

Addig is Magyarországon hódít külsejével: az ország különböző trabantos találkozóin vesz részt és díjakat nyer. Idén például Lepsényből hozta haza a kategória szépségdíját. – Nincs olyan találkozó, amin valamit ne nyernék vele – mondja büszkén Molnár Béla.

Zsorzsira még az idén nagy renoválás vár. Jobb oldali első ülése – helyhiány miatt – ismét gyárivá változik. Hátulra ugyanis egy gyerekülés kerül. – Tavaszra várjuk a baba érkezését. Remélem, nagy trabis lesz – mondja mosolyogva Molnár Béla.

Kiss Gábor Gergő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi időjárás az őszben

Reggel elkel a nagykabát, délben elég a rövid ujjú – így búcsúzik az ősz idén Magyarországon.… Tovább olvasom