Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Szeptember végére ígérik, kész lesz az út

Algyő, Rákóczi-telep - Júliusban augusztus közepére, most szeptember végére ígérte a Hídépítő Zrt. annak a két kilométernyi útnak a felújítását, amelyet még 2009-ben tettek tönkre az M43-as építésekor.
„Nemrégiben lapjuk egyik számában örömmel olvastam, hogy a korábban általam is kifogásolt Lebői út helyreállítása egy hónapon belül (azaz augusztus közepéig) meg fog történni. Gazdálkodás okán mindennapos vendég vagyok arrafelé. Miután a család egyetlen autóját nem akartam tönkretenni a felháborító állapotban lévő úton, kénytelen voltam havi autópálya-matricát vásárolni. A jó hír hallatán úgy döntöttem, hogy augusztus közepétől már nem fogom a matricát megvásárolni. Belátom: nagy tévedés volt!" – írja lapunkhoz eljuttatott levelében Oláh Lajos olvasónk.

A Rákóczi-telepen átvezető, hivatalosan 4413-as jelű útról van szó. Idegen nem mondaná meg róla mostani állapotában, hogy régebben itt aszfalt volt. Többször is írtunk róla, hogy 2009-ben tették tönkre ezt a szakaszt az M43-as építéséhez földet szállító teherautók. Helyreállítása az autópályának ezt a szakaszát építő Maroslele 43 Konzorcium feladata. Onnan júliusban tényleg az az ígéret jutott el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez, onnan pedig lapunkhoz, hogy várhatóan augusztus közepéig helyreállítják az utat.

– Társaságunk már felszólította a kivitelező konzorciumot a beszállító utak helyreállítása kapcsán vállalt határidők betartására – írja mostani érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője. „Sajnos a konzorcium három tagja közül kettő, a Szeviép és az Ezentis is becsődölt, ezért a nyilatkozatban foglaltakat is nehezebben tudja betartatni cégünk. Az egyetlen megmaradt kivitelező, a Hídépítő Zrt. augusztus közepéig vállalt határidőt. Múlt héten egyeztettünk a kivitelezővel, tájékoztatásuk alapján legkésőbb szeptember végére felújítják a 4413 jelű út érintett szakaszát."

Ezt azt jelenti, hogy Oláh Lajosnak még a jövő hónapban is célszerű autópálya-matricát vásárolnia.

Olvasóink írták

  • 1. nyomdasz63 2012. augusztus 27. 15:26
    „Há´ me´ hibásak a közműtérképek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SzegedTech - Csúcstechnológiáról mindenkinek

Csúcstechnológia és világszínvonalú tudás Szegeden is van, de alig tudunk róla. Városunkban készült már mobil átjátszóállomás szoftvere és egyedülálló háromdimeziós oktató program is. Tovább olvasom